Bir dizi ziyaret ve açılış için Zonguldak'a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şehrimizinden mutlu bir şekilde ayrıldı. İlk olarak Ereğli'de Şahinde Eren Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi açılışı gerçekleştirdi. Ardından Terzi Köyü İlkokulu'nu ziyaret eden Selçuk, burada gördüğü manzaradan çok memnun kaldı. Dün akşam saatlerinde attığı twitte "Bahar gibi taptaze çocuklarım gibi umut yüklü fotoğraflar paylaşmak istiyorum. Zonguldak Terzi Köyü İlkokulu Tasarım Beceri Atölyesi'nde dersteyiz :) Folluktan yumurta topladık, sporumuzu yaptık. Yaptıklarımızı anlattım ama mutluluğumu anlatamıyorum" ifadelerine yer verdi.

Terzi Köyü ziyaretinin ardından Zonguldak'ta Özel Eğitim Uygulama Okulu'na ziyaret gerçekleştirdi. Bakanı burada özel öğrenciler karşıladı. Zonguldak'ta kısa bir süre önce açılan ve tam donanımlı modern bir binada eğitim veren okulda yaşı ilerlemiş özel gereksinimli öğrencilere uygulamalı eğitimler veriliyor. Bakan Ziya Selçuk burada özel gereksinimli öğrencilerin eğitim aktivitelerine katıldı.
Emirgan Otel'de verilen yemeğin ardından Fener Camisinde Cuma Namazı kılan Selçuk, ardından Valilik, Belediye ve Parti Ziyaretlerinin ardından Zonguldak'a gelişinin asıl nedeni olan "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" için Sezai Karakoç Kültür Merkezine geldi. Basına kapalı ve samimi bir ortamda geçen buluşmada Bakan Ziya Selçuk, Tasarım Beceri Atölyelerinin öneminden, pandemi döneminde öğretmenlerin yaptığı büyük fedakalarlıklardan de Uzaktan Eğitimde Zonguldak özelinde Türkiye'nin bu alandaki başarılardan bahsetti.
Buluşmanın ardından hediye törenine geçildi. Bakan Selçuk, kendisine takdim edilen hediyeleri en kıdemli ve en yeni öğretmenlere hediye etti. Bir Sosyal Bilgiler Öğretmeni tarafından tasarlanan Madenci Saatini ise Terzi Köyü İlkokulu Okul Müdürü Samet Terzi'ye armağan etti.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN'da, başarılı geçen programların ardından destek olan tüm okul idareci ve öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.