Zonguldak Amelebirliği Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik in katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Toplantı Salonu'nda yapılan Danışma Kurulu Toplantısına Faruk Özçelik'in yanısıra Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Müdür Yardımcıları Amele Birliği Başkanı Şenol Yücel, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Veli Köktürk, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı adına İsmail Kal, Merkez ilçe Başkanlığı adına Oktay Girgin, Emekli Maden Mühendisi, Araştırmacı, Tarihçi Ekrem Murat Zaman ve çok sayıda kurum yetkilisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Ekrem Murat Zaman'ın hazırladığı 'Benim adım Amelebirliği' adlı belgesel izletildi.

Genel Kurulda konuşan Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, şunları söyledi:
"Madenci kenti emeğin başkenti Zonguldak ta olmaktan büyük mutluluklar duyuyoruz. Amelebirliği ülkemizde adımları atılan ilk sosyal adımlardan biridir. Ülke ve Zonguldak ekonomisine yapacağımız katkı ile hepimiz ameleyiz. Amele ruhuyla yapacağımız her katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Maden yolunda hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, çalışanlara kazasız bir çalışma hayatı diliyorum."