Kastamonu'da toplu açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan o Kandil'deki itlere söylüyorum. Eğer bu kadar canınızı seviyorsanız Kandil'den sıvışın, zamanı geliyor, Kandil'den sıvışın kaçın" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Taşköprü meydanında büyük bir kalabalığa hitap eden Bakan Soylu, yaklaşık 9 milyon lira değerindeki tesislerin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Soylu, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum hakkında açıklamalarda bulunarak, destek istedi. Türkiye genelinde terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, operasyonların terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar sürdürüleceğini kaydetti. Ülkenin birlik ve beraberliğine karşı adım atmaya kalkışanların daima bedelini ödeyeceklerini vurgulayan Soylu, "Şu anda evlatlarımız 32'nin üzerinde operasyon yapıyor. Bir taraftan Lice'de, bir taraftan Mardin'de, bir taraftan Bestler Dereler'de, bir taraftan Hakkari'de, İkiyaka Dağları'nda askerimiz, polisimiz, korucumuz büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Hani dağlar onlarındı. Bizim aslanlarımız, bizim evlatlarımız onları kovalıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar, sıçan gibi" dedi.

"Kandil'dekiler, zamanı geliyor Kandil'den sıvışın kaçın"
Kandil'e seslenen Bakan Soylu, "Kandil'den laf üretiyorlar, 'referandumda hayır deyin' diye. O kadar yüreğiniz varsa Kandil'de it gibi saklanacağınıza bu ülkenin sınırları içine gelin de gösterelim bakalım neyin ne olduğunu. Merak etmeyin, sadece sınırlarımız içinde değil, biraz sabırlı olun. Buradan o Kandil'deki itlere söylüyorum. Eğer bu kadar canınızı seviyorsanız Kandil'den sıvışın, zamanı geliyor, Kandil'den sıvışın kaçın. Bu millete ödettiğiniz bu acının bedelini tek tek çekeceksiniz. Daha geçen hafta 60'a yakın teröristi etkisiz hale getirdi bizim evlatlarımız. Tek tek her yerde büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Kim bu ülkenin birliğine, dirliğine, kardeşliğine, karşı bir adım atmaya çalışırsa bilesiniz ki milletimizin iradesiyle beraber bunun bedeli onlara ödetilecektir" diye konuştu.

"Evet çıkınca Kılıçdaroğlu arkasına teneke takılıp gönderilecek"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl genel başkan olduğunu anlatan Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu, kaset ile genel başkan oldu. Kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Peki bugünkü işbirliğinin anlamı nedir? Ya ortaktır, ya diyet ödüyor, ya da esirdir esir. CHP'li kardeşlerimize söylüyorum. Bu adam SSK'yı batırdı, CHP'yi de batıracak, sizi de yanlış istikamete sürüklüyor. Ne olursunuz bunun dediklerine uymayın. Bunun dedikleri ülkede fitneyi, fesadı ortaya koyabilmek için, bu ülkenin güçlü, zengin, özgür olmasını engelleyebilmek içindir. Ne söylediğini biliyor ne de yaptığını. 'Sanki uzayda yaşıyor' deyince alınmışlar. Bu memleketin PKK ile FETÖ ile mücadelesinde hiçbir katkı sunmayacaksın, ardından onların değirmenine can suyu taşıyacaksın. 16 Nisan akşamında sandıklardan 'evet' oyunun çıkmasıyla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasına teneke takılıp gönderilecek" şeklinde konuştu.

"'T.C.'yi tükürüğümüzle boğarız' diyen hak ettiği yerde, kodeste"
Türk milletinin 16 Nisan'da sandıklarda gereken cevabı vereceğine inandığını belirten Bakan Soylu, "'Almanya olarak, Hollanda olarak, PKK olarak, DEAŞ olarak, FETÖ olarak karşınıza çıkarız' diyorlar. Biz şimdi onlara tarihi bir cevap vereceğiz. Çanakkale'de, kurtuluş mücadelesinde hangi cevabı verdiysek, bu ülkede sandıklarda 1960'tan sonra 65'te hangi cevabı verdiysek, 1980'den sonra hangi cevabı verdiysek, 28 Şubat'tan sonra 2002'de hangi cevabı verdiysek, 16 Nisan'da aynı cevabı vereceğiz" dedi.
Genel seçimlerde yüzde 10 barajının üzerine çıkınca fiyakalarından geçilmeyenler olduğunu aktaran Bakan Soylu, "Korkutarak oradaki kardeşlerimizden oy istediler. Musluklardan kan akıttılar. 'Eğer oy vermezseniz kan akıtırız' diyerek oy istemeye çalıştılar. Bir kısmını da 'aman bundan sonra böyle bir şey olmayacak' diyerek kandırıp oy istemeye çalıştılar. Yüzde 10'u geçtiler. Tek başına iktidara gelemeyince, hükümet kurulamayınca fiyakalarından geçilmedi. 'Bundan sonra Doğu, Güneydoğu'da bizim borumuz öter' dediler. Birisi 'T.C.'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi. Şimdi hak ettiği yerde, kodeste. Kendi tükürüğü ile orada baş başa kalsın. Birileri de dağa çıkıp özerklik ilan edeceğini savundu. Demokrasiyi istismar etmek ve bu ülkede kardeşliği bozabilmek için Cizre'de, Muş Varto'da, Yüksekova'da, Nusaybin'de özerklik ilan edeceklermiş. Madem o kadar cesurdunuz, hadi bakalım bugün o lafları söyleyin. Nusaybin orada duruyor, ben geçen gün oradaydım. Geçen gün Kızıltepe'deydim. Diyarbakır Silvan'daydık, Şırnak'taydık. Buradaki ay-yıldızlı bayraklar nasılsa orada da ay-yıldızlı bayrağımızla milli birliğimizi, kardeşliğimizi anlattık. Madem o kadar cesurdunuz, özerkliği ilan ediyordunuz, hadi bugün ilan edin de görelim. Boyunuzun posunuzun ölçüsünü alalım da ne olduğunuzu bir anlayın bakalım" ifadelerini kullandı.
Bundan sonra da terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Terörle, milletimizin iradesi ve kararlılığıyla, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıyla, hükümet üyesi arkadaşlarımızla hep birlikte büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Hepsi üzerimize gelsinler. DEAŞ, PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda, İsviçre, her birisi topyekun, hep beraber gelsinler. Bilsinler ki bize Taşköprü yeter."
Konuşmasının ardından Bakan Soylu, protokol üyeleriyle birlikte Taşköprü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan hizmetlerin açılış kurdelesini kesti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Soylu, fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Bakan Soylu, Taşköprü'de cuma namazını kıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: Pusula Gazetesi