Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 'Fahri Hemşeri'liğini resmiyete dökmek için Belediye Meclisi' ne getirileceğini belirtti.

Başkan Alan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Arkadaşlarımızla konuşup ilerleyen günlerde düşünüyoruz. Gerçekten ben 2012 yılından beri aktif siyaset içindeyim. Ankara'ya Hamdi Vekilimizin İl Başkanlığı ve Zeki Abinin ilk dönemlerinde sürekli Ankara'ya gidip gelirdik.
Zonguldak'a ziyaretlere gelen bakanlar ağırladık. Gerçekten Murat Bey kadar memleketimize, şehrimize bu kadar sıcak bu kadar pozitif bu kadar destek olan bakan hiç görmedim.
Burada önemli olan Cumhurbaşkanımızın sıcaklığı, yakınlığı, Zonguldak'a karşı onun talimatıyla bunlar oluyor. Ama Murat Bey gerçekten Zonguldak'ın derdi ile dertleniyor. Zonguldak'ın uzun süre Çevre ve Şehircilik anlamında geri kaldığını çok net görüyor ve biliyor. Bu noktada taleplerimizin çoğuna elinden geldiğini fazlasıyla bakanlığınız destek veriyor, hakkını ödeyemeyiz. Kendisi ile zaten birebir sohbetlerimiz oluyor. Hep diyorum 'siz bizden daha fazla dertleniyorsunuz' diye. Böyle eserler bırakıyorlar. Bu şekilde hayırlara vesile oluyorlar. İnşallah biz de bu projeleri temellerini atıyoruz. İnşallah açılışlarını yapmak da bize nasip olur ki bir de Murat Bey gibi yarın bir gün koltuklar altımızdan gittiği zaman arkamızdan 'Allah razı olsun bir adamlar vardı bunları yapmışlardı' derler."