Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaretler ve Toplu Açılış Töreni için Zonguldak'a geldi. Zonguldak'ta hayata geçecek olan 203 milyon TL değerinde 12 tesisin Temel Atma Töreni'ni gerçekleştirmek için kente gelen Veysel Eroğlu ilk önce Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. Kente helikopterle gelen Eroğlu, Valilik Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına brifink verdi. Eroğlu burada yaptığı konuşmada; "Zonguldak'ın benim işin önemli bir yeri var. Ben her geldiğimde buraya eli boş gelmedim, bir şeyler getirdim. Bu gün de 12 tesisimizin açılışını yapacağız. Orman teşkilatımız orman köylülerimizin kalkınmasında önemli rol üstlenecek. Karayollarının en fazla yatırım yaptığı il Zonguldak. Ben bunu yakından biliyorum. Bunlar kolay değil. Zonguldak sadece Karaelmas diyarı değil. Zonguldak'ın çok fazla güzel yanı var. Zonguldak ile ilgili bir slogan bulmalıyız. Yeşilin güzelliğini ortaya çıkartmalıyız. Biz buraya gelirken elimiz boş gelmedik. En son 11 Haziranda geldim geçen yıl. Bu sefer 14 müjdeyle geldim. Önceden geldiğimizde verdiğimiz 74 müjde vardı, bunun 56'sı bitmiş. Geri kalanlar da devam ediyor. Netice olarak biz burada çalışıyoruz. Özellikle Filyos Vadi Projesi için çok çalıştım. Türkiye'nin en büyük limanı, serbest bölgesi ve sanayi bölgesi kurulacak. Bu konuda bütün bakanlıklar çalışıyor. Önce biz başladık ve çalışmalarımız sürüyor. Biz oradaki tesislerin durmasını imkan sağladık. Burada mecburiyet caddesi var. Acılık deresi nedeniyle kilitlenip kalıyoruz. Vekillerimiz çok ısrar etti. Kendim bir proje hazırlayıp bir çalışma yapmıştım. Orada güzel bir alan kazandırdık" açıklamasında bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreni için geldiği Zonguldak´ta önce Vali Ahmet Çınar'ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Zonguldak'ta 203 milyon lira bedelli 12 tesisin temelini atacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, Batı Karadeniz Gelişim Projesi kapsamında bölgede 31 Aralık 2019 tarihine kadar 11 milyar 533 milyon lira yatırım yapacaklarını kaydetti. Proje kapsamında 4 baraj inşaatını bitirip içme suyu projelerini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Eroğlu, dere ıslahlarına da önem verdiklerini belirtti. Bakan Eroğlu, derelerin işgal altında olduğunu söyleyerek, "Özellikle dere ıslahları çok önemli. 54 tanesini bitirdik. 20'si inşaat halinde. 3 tanesini de planlıyoruz. Batı Karadeniz Gelişim Projesiyle buradaki bütün dere ıslahlarını büyük ölçüde bitirmeyi planlıyoruz. Dereler işgal altında. İllerde, ilçelerdeki çalışmalarımızda bunu görüyoruz. Normalde belediyeler tarafından bu derelerin bize teslim edilmesi lazım. Bize istimlak edecek biz de çalışacağız. Kaçak yapı varsa yıkacak. Bunlar olursa biz dere ıslahlarını çok rahat yaparız" dedi.

'MÜSBET OY KULLANACAĞIM'

Basın mensuplarının Kurban Bayramı tatiline ilişkin sorusunu da cevaplandıran Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı'nın Anadolu insanı için önemine işaret ederek şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıkladı. Salı günü Bakanlar Kurulu toplanacak. Bakanlar Kurulu'nda karar verilecek. Benim düşüncemi soruyorsanız teklif gelirse müspet oy kullanacağım. Şunu ifade edeyim: Bakın kurban çok önemli. İstanbul'da Anadolu'nun her yanında insan var. Onların akraba ziyareti, mezar ziyareti, kurban kesme gibi şeyleri var. Bir de neticede insanlar tatil yapamıyor. Bizim arkadaşlar cumartesi pazar çalışıyorlar. Gece gündüz de çalışıyorlar. Çok çalışanlar için bir nefes alma imkanı. Gerçi ben bayramda da çalışıyorum. Kurbanda 1 gün ailemle geçiriyorum ve kurban kesiyorum. Ertesi gün yine seferberlik yapıyorum. Geçen kurbanda ben memleketimdeki bütün ilçeleri gezdim. Elim adeta havada kaldı. 33 bin kişiyle tokalaşmışım. Özet olarak birincisi, bizim kültürümüz açısından anasının, babasının, ölmüşlerin mezarını ziyaret etmesi, kurban kesilmesi. ikincisi ise iç turizmin gelişmesi açısından faydalı. Zaten arada kalan 1-2 günde fazla iş yapılmıyor. Zaten idari izin alıyor filan kaçıyor."

Editör: Pusula Gazetesi