MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz aşamada artık kalmamıştır." dedi.

MHP Zonguldak eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Hamdi Ayan'ın adı da MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak geçiyordu. Hamdi Ayan, Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasındaki ittifak niyetimiz kalmamıştır açıklamasının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; "Benim bir Vatanım var, Vatana kendini adamış liderim var. Gönlüm rahat, çok şükür elimde çayım dersime çalışıyorum. Allah her bir vatan evladına sağlık sıhhat versin."

BAHÇELİ İTTİFAK DÜŞÜNÜNCEMİZ YOK DEDİ

Bahçeli grup konuşmasında ittifak ile ilgili şu açıklamalara yer verdi; "MHP gücünü milletinden alır, itibarını ecdadından alır. Dik başlıyız tok başlıyız. Özümüz birdir. Aldatma nedir bilmeyiz. Çünkü biz milliyetçi hareket partisiyiz. Verdiğimiz bir sözü unutamayız.

AF AÇIKLAMASI: VAZGEÇMEK YOK GERİ DÖNÜŞ YOK

TBMM ye sunduğumuz kanun teklifi bir af değildir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Kanun teklifimiz 3. Maddesindeki hangi suçların olduğu bellidir. Milletimize neyi söylediysek onu yerine getirme peşindeyiz. Vazgeçmek yok geri dönüş yok.

Kanun teklifimizi sadece cezaevleri boşalsın diye vermedik. Cezaevlerini karanlık manzarayı gözden uzak tutmadık. Çok şey mi istedik konuşmayalım mı kaygılanmayalım mı, düşünmeyelim mi? Bizim cezaevlerini boşaltmak için bir teklif yaptığımızı düşünenler ne dediğimizi anlamıyorlar.

Bizim teklifimizi uyuşturucu eksenine endekslemek tarifi olmayan insafsızlıktır. Cezaevlerinde olanlar insan değil mi? Ne yapalım alayını birden fırınlara atıp yakalım mı, sürgüne mi yollayalım?

Uyuşturucu en hassas olduğumuz konudur. Biz bu musibetle kıran kırana mücadele ettik. Sokak araları uyuşturucu kullanalar çocuklarla doludur. Bunları geçtikte uyuşturucu baronlarını konuşan yoktur. Bu işten servet kazanan şerefsizlerin üstüne giden hiç yoktur ne isteniyor garibanlardan gün yüzüne çıkmak onların hakkı değil mi?

Kanun teklifimizi AK Parti'nin değerli milletvekilleri ister kabul ederler ister reddederler. Kararlarına saygı duyarız ama Milliyetçi Hareket Partisi teklif metinin asla dönmeyecektir. Yalnızca verdiğimiz kanun teklifinin yasallaşmasını istiyoruz. Özgürlük bir insan hakkıdır. Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesiyle ayakta kalamayacaktır. Hiçbir ittifak bir tarafın parmak sallamasıyla yaşamayacaktır.

"İTTİFAK NİYETİMİZ KALMAMIŞTIR"

31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz aşamada artık kalmamıştır."

Editör: Pusula Gazetesi