Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği Temsilciliği tarafından internet, uyuşturucu, alkol ve kumar gibi bağımlılıklar konusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla "Bağımlılık" konulu konferans düzenledi

Bağımlılık Danışmanı Bahri Akalın'ın verdiği konferans Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Konferansta açılış konuşması yapan Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın " ilkesiyle hareket ettiklerini ve insanların huzur ve mutluluğu için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Konferansa; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Halk Eğitim Müdürü Oktay Aksoy, Bem-Bir-Sen il başkanı Veysel Özkan, Eğitim Bir-Sen ilçe başkanı Ersoy Salman, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Ensar Vakfı Başkanı Vedat Emeksiz, Çay-Der Başkanı Ramazan Taşdemir ve yönetim kurulu, GMIS Üzülmez Şube Sekreteri Erkan Üstüntaş, Nebioğlu Gelişim Derneği Başkanı Tekin Verim, Diva-Sen ilçe Temsilcisi Yusuf Bayhan, Çayemder Başkanı Erol Ünlü, okul müdürleri çok sayıda öğretmen, din görevlisi, öğrenci ve halk topluluğu katıldı.

Bağımlılık konusunun çağımızın en büyük hastalıklarından biri olduğunu söyleyen başkan Tunç; " Herkesi ilgilendiren bu konuda şikayet etme yerine çözüm önerileri sunmayı tercih ettiğimiz için böyle bir konferans tertip ettik. Biz, her zaman karanlığa küfretmektense bir mum yakma gayretinde olduk. Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak bizim sendikal anlayışımızda sadece üyelerimize yönelik çalışmalarımız yok. Sosyal adaletin tesisi açısından toplumu ve hatta bütün insanlığı ilgilendiren bütün konular bizim ilgi alanımızdadır.
Sendikal anlayışımız gereği biz Çaycuma ve Zonguldak'ımız için önemli önerilerde de bulunuyoruz. Bunları geçtiğimiz günlerde basınımızla da paylaştık. Bunlardan biri Çaycuma Havalimanımıza Alman uçağı iniyor da neden bizim uçaklarımız inmiyor ? Bizim uçakların kanadı mı kırık? dedik. Yine aynı şeyi söylüyor ve yurt içi uçuşların bir an evvel başlatılmasını istiyoruz. Bir diğer konu da şehir hastanesinin Devrek, Gökçebey, Çaycuma ve Zonguldak'ın orta noktası olan Bakacakkadı Karaman arasına yapılmasını istedik. Bu konuda kamuoyundan büyük destek aldık.

Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç yaptığı konuşmada yeni bir öneride daha bulundu. Tunç, Çaycuma Zonguldak arası Karayolunun gidiş gelişte 30 km. kısaltılmasının mümkün olduğunu belirterek şunları söyledi; "Çaycuma- Zonguldak Karayolunu eski Zonguldak yolu olan Güdüllü Köyü hattından ya da Kalafatlı - Taşçılı Köyleri hattından verilmesini öneriyorum. Bu yol güzergahından gidilirse Çaycuma Zonguldak arası en az 15 km. kısalmaktadır. Bu kısalma gidiş gelişte 30 km. yapmakta ve büyük bir ekonomik kazanımla birlikte vakit tasarrufu da sağlamaktadır. Bu konu Bartın ilimizi de ilgilendirmekte Bartın'dan Zonguldak'a ulaşımı da aynı şekilde kısaltmaktadır. İnşallah bu ve diğer konularda önümüzdeki günlerde sevinçli haberler alırız."

Başkan Tunç, konuşmasının son bölümünde de kendi değerlerimize sahip çıkılmasını vurguladı. Tunç, bununla ilgili, olarak; "Bugün burada konferans verecek olan hocamız Bartın Kozcağız'dan. Yani kendi değerlerimizden biri. Benim Zonguldak kamuoyundan ricam kendi değerlerimize sahip çıkmaktır. Lütfen kendi değerlerimize, kendi insanlarımıza sahip çıkalım. Televizyonlarda şöhret olmuş insanları getirmek yerine kendi değerlerimizi getirelim. Kendi sanatçılarımıza, kendi insanlarımıza sahip çıkalım. Bu duygu ve düşüncelerle Konferansımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyor, hepinize selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.

AKALIN;" BAĞIMLILIK BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DİYEREK BAŞLAR

Bağımlılık Danışmanı Bahri Akalın "Bağımlılık" konusunda bir sunum yaptı. Akalın, yaptığı sunumda bağımlılığın insanı asosyalleştiren bir hastalık olduğu belirtti. Madde bağımlılığı konusunda öğrencilerin çok dikkatli olması gerektiğini anlatan Akalın, öğrencilerin baş ağrısı için alması gereken hapları kesinlikle bir başkasından değil, eczanelerden almalarını vurguladı. Bir kerecikten bir şey olmaz anlayışının bağımlılığa yol açan en büyük faktör olduğunu belirten Akalın, madde bağımlısı gençlerin bonzai ve hap gibi maddelere bir defadan bir şey olmaz diyerek başladıklarını ve bir daha da bırakamadıklarını ve hayatlarını mahvettiklerini söyledi. İnternet konusunda da uyarılarda bulunan Bahri Akalın;" Çevremizi daralttığımız zaman internetin başındayız. Bu nedenle çevremizle ilişkileri devam ettirmeliyiz. Bu konuda özellikle arkadaş çevrelerine dikkat edilmesini de öneriyorum" dedi.

Programın sonunda Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından Bağımlılık Danışmanı Bahri Akalın'a plaket takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi