Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, İl Encümeninin 21.05.2018 tarih ve 183 sayılı kararı ile 250.000,00 TL ödenek, Gökçebey İlçesi Örnek Köy Projesi yapımı için ilgili ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmış olup; ilgili ödenek ile İdaremiz programında bulunan ve bitirilmesi aciliyet gerektiren Hacımusa köyü içmesuyu yapımına 100.000,00 TL, alt yapısı tamamlanan Aktarla Köyü Oluklar yolu yapımına 80.000,00 TL ve geri kalan 70.000,00 TL' nin ise Köy alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere tahsis değişikliğinin yapılması hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, "İlimiz hayvancılık ile ilgili güzel şeyler söylendi. Özellikle Kozlu bölgesinde bomboş alanlar var. Tespiti yapılsın istiyorum. Tapu müdürlüğü bünyesinde araştırma yapıcağız. Değişime ve dönüşüme ihtiyaç var. Turizm noktasını da tartıştık. Her ne kadar istediğimiz şekilde olmasa da, Devrek Bastoncular Çarşısının bitmesi, Kadıoğlu mozaikleri, Gökgöl Mağarası, Üzülmez Vadi Projesi, Manolya Park, Alaplı'nın yaylaları bu turizme katkı sağlayacağız."

CHP'li Meclis Üyesi Cihat Öztürk, Çatalağzı'nda turizm adına önemli yerler olduğunu ancak değerlendirilemediğini belirterek, "Proje üretiyoruz ama uygulayamıyoruz. Göbü sahili turizm alanında yok. Filyos Kalesine 10 bin TL gibi komik bir rakam ayırıyoruz. Paramız mı yok? Var. Samimi değiliz. Cumayanı Mağarası 11 km uzunluğunda, Türkiye'nin 3. uzun mağarası ama bu güne kadar turizme kazandırılması için adım atılmadı. Turizm ve tarım bu kent için bacasız sanayidir. Ama biz bu bacasız sanayi yerine termik santral kuruyoruz. Proje üretiliyor ama uygulama aşamasında siyasi aşamaya takılıyor. Kestane bir kilosu bugün 15 lira ve yok satıyor. Şayet samimiysek üretime yönelik proje üretelim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi