Zonguldak'ta kaçak maden ocağı işletme kavgasında baba oğul tüfekle vuruldu. Olay saat 14:00 sıralarında Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi'ndeki maden ocaklarının bulunduğu ormanlık alanda meydana geldi.

İddiaya göre; Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait olan ve üretime kapalı olan maden ocağında kaçak olarak Ö.D., tarafından üretim yapılıyordu. Aynı ocakta İ.Z., (59) ve oğlu Ö.Z., (33) de üretim yapmaya başladı. Ö.D., ve İ.Z., öğle saatlerinde maden ocağı yakınlarında karşılaştı. İkili arasında maden ocağında üretim anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Ö.D., yanında getirdiği av tüfeğiyle İ.Z., ve oğlu Ö.Z.'ye 2 el ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalar nedeniyle baba İ.Z., elinden, Ö.Z., ise ayaklarından yaralandı. Yaralılar ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Ö.D., ise kaçtı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Ö.D. ve beraberindeki 5 kişinin yakalanması için il genelinde geniş çaplı çalışma başlattı. Ö.D., kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis, olay yerinde bulunan 5 kişiyi ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürdü. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaçak olarak işletilen maden ocağının girişi ise kepçe yardımıyla tamamen kapatıldı.


Editör: Pusula Gazetesi