Her insan hücresinde tüm genetik bilgileri bulunduran 4 adet baz bulunuyor. Bu bazlar "A, G, C, T" olacak şekilde peş peşe sıralanarak oluşuyor. Her insanın kendine özgü, her biri diğerinden farklı olan benzersiz bir DNA sarmalı bulunuyor. DNA sarmalı yeni doğan bireylerde yarısı anneden, yarısı babadan olacak şekilde meydana geliyor.

Yapılan babalık testi ise çocuğun, DNA örneği veren babaya ait olup olmadığını ispatlıyor. Baba ve çocuk arasında bazı DNA örneklerinin uyması durumu biyolojik babanın belirlenmesini sağlıyor. Test yaptırmak isteyen bireylerden alınan DNA örneği ile çocuğa ait DNA örneğinin eşleştirilmesi sonucunda babalık testi tamamlanmış oluyor.

Babalık Testi Fiyatları

Babalık testi fiyatları Adli tıpta veya özel kliniklerde farklılık gösteriyor. Adli tıpta babalık testi fiyatları 700 TL ile 1000 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Adli vakalarda mahkeme kararı ile babalık testi fiyatları SGK tarafından karşılanıyor. Özel genetik kliniklerinde ise bu meblağ 1500 TL ile 5 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Adli vaka olmayan, genel bilgi almak amaçlı yapılan babalık testi ise SGK tarafından ücreti karşılanmıyor.

Cybh Testi Nedir?

Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklar cybh olarak adlandırılıyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların çoğu erken teşhis ile tedavi edilebiliyor. Bunun için öncelikle bir cybh testi yaptırmak gerekiyor. Ancak bu hastalıkların belirtileri çok geç ortaya çıktığından hastalığın teşhisi koyulana dek geçen sürede, enfeksiyon cinsel beraberlik ile hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Enfeksiyon ancak bir belirti vermeye başladığında hastalık teşhis edilebiliyor. Birçok insan belirti vermeyen bu enfeksiyon ile yıllarca yaşayabiliyor. Uzun yıllar teşhis edilmemiş enfeksiyon taşıyıcısı insanlarda bir süre sonra kısırlık, kronik akıntılar ve ölümler gerçekleşebiliyor.

Cybh Testi Neden Yapılır?

Cinsel yolla bulaşan bu tür enfeksiyonların belirtileri çok geç görüldüğünden ihmal etmeden cybh testi yaptırmak önem arz ediyor. Belirtilerin geç görülmesi durumu hastalığı tehlikeli boyutlara taşıyabiliyor. Bu durum tedavi için erken test yaptırmanın ve erken teşhisin önemini gösteriyor. Genital organlarda meydana gelen yaralar, şişlikler ve akıntılar başlıca belirtiler arasında yer alıyor. Bu gibi durumlarda ihmal etmeden bir cybh testi yaptırmak gerekiyor. Ayrıca idrar yaparken sancı ve acı oluşması, anormal vajinal kanamalar test yaptırmak diğer sebeplerin arasında yer alıyor.

Checkup Paket Fiyatları

Checkup hizmetleri vücutta bulunan veya bulunması muhtemel olan hastalıklara erken teşhis koymak ve tedavi etmek amacıyla yapılan bir sağlık hizmetidir. Checkup konusunda araştırma yapan pek çok kişi bu hizmetin kaç para olduğunu merak ediyor. Sağlığımız için erken teşhis ile beraber tedaviye erken başlamanın önemi dikkate alındığında checkup yaptırmak önem arz ediyor. Checkup hizmetleri farklı sağlık kuruluşlarında ücretlendirme olarak değişiklik gösterebiliyor. Checkup paketlerinde her türden muayeneler, laboratuvar incelemeleri, radyolojik incelemeler ve kardiyolojik incelemeler dahil hasta pek çok konuda detaylı araştırmadan geçiyor. Bu durumda seçeceğiniz pakete göre check up fiyatları da değişkenlikler gösterebiliyor.