Zonguldak'da Fenerbahçe damgası. Zonguldak Fenerbahçe Taraftarlar Derneği tarafından gerçekleştirilen projeler hedefine tek tek ulaşıyor. Fenerbahçe Okulu kursları kapsamında verilen eğitimlerle, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutularak, sağlıklı bireyler olmaları hedefleniyor. Mehmet Çelikel Lisesi'nde Fenerbahçe Okulu Basketbol kursları 3 haftadır, Volkan Halısaha'da ise 2 haftadır futbol kursları veriliyor. Dernek Başkanı Turgut Papila Fenerbahçe'yi Zonguldak'ta ön planda tutacaklarını ve çok daha fazla projeler yapacaklarını söyledi.

AZİZ YILDIRIM ZONGULDAK'A GELECEK

'1907 Okul 1907 Pota Projesi' kapsamında Zonguldak Fenerbahçe Taraftar Derneği belirledik okullara Basket potası yaptırmaya hazırlanıyor. Çocuk ve gençleri basketbol sporu ile tanıştırmak amacıyla bahçesinde potası olmayan 1907 okula 1 adet basketbol potası kurulmasını hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde Zonguldak'tan 2 okulunda yer almasını sağlamak amacıyla girişimlerde bulunan Zonguldak Fenerbahçe Taraftar DerneğiBaşkanı Turgut Papila, Yayla ve Rüzgarlı İlkokulu'na basket potası yapılacağını belirtti. Kozlu'dan da bir ilkokulu projeye dahil edebileceğini söyleyen Turgut Papila, Fenerbahçe SK Başkanı Aziz Yıldırım'ın Zonguldak'a geleceğini müjdeledi.

Papila, "Okullarımızın faaliyetlerini başlattık. 2005-2012 tarihleri arasındaki çocukları kaydetmeye başladık. 3 haftadan beri basketbola, 2 haftadır da futbola devam ediyoruz. Katılımları bekliyoruz. Çoğu okulumuzda basketbol potalarının olmayışı çocukları etkiliyor. Kulübümüzle görüşerek ve sponsor bularak, kendi aramızda toplayarak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Genel Maden iş Sendikası ile birlikte böyle bir girişimimiz oluyor. Konuyla ilgili Vali Ahmet Çınar'la da görüşeceğiz. Bu potaların yapıldığı zaman Başkanımız Aziz Yıldırım Zonguldak'a gelecek. Başkanımız geldiği zaman Zonguldak Kömürspor ile ilgili de yardım talebinde bulunacağız. Sayın Valimizden de bu konuda bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Açacağımız banka hesabına bağış karşılığında gönüllerinden ne kopuyorsa verebilirler. Zonguldak Kömürspor'u 1'inci Lig'de düşünebiliyor musunuz? Nasıl olur? Tüm esnaf kazanır o zaman. Bunun farkına varan bir toplum olmak gerekiyor. Bizde renkler yok. Zonguldak'ta bunu başlattık. Zonguldak'ta doğduk ve hayatımızı devam ettiriyoruz. Buradaki çocuklar hepimizin. Bu güzel çocuklara iyi imkanlar bırakırsak, bizleri de yad ederler. Bütün derdimiz çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak." Şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM'A BASTON

Zonguldak Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Turgut Papila, Fenerbahçe Şubeler tanıtım toplantısında Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a baston hediye etti. Yıldırım ise bu jest karşısında Papila'ya teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi