Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen 'Hocalı Katliamını Unutmadık' adlı konferansta konuşan Azerbaycan uyruklu akademisyen Doç. Dr. Etimad Eyvazov, "Bizlere Azeri denilmesini istemiyoruz, biz Azerbaycan Türkü'yüz" dedi.
Bartın Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından 'Hocalı Katliamını Unutmadık' adlı bir konferans gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesinin Azerbaycan uyruklu akademisyenlerinin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı Kasabasında hayatını kaybedenler anıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Yiğitcan Celal Gür Karabağ Savaşı sırasında yaşananları aktararak, Hocalı Katliamının bir gün değil, her gün hatırlanması ve ders alınması gerektiğini söyledi.
"Bize Azeri Denilmesi de Oyunun Bir Parçası"
Türk Milleti olarak her şeye dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Etimad Eyvazov, "Bizlere Azeri diye hitap edilmesini istemiyoruz. İran'da bir bölgede yaşayan insanlara Farsça 'Azeri' denilmiş ve bu böyle kalmıştır. Bu nedenle bize 'Azerbaycan Türkü' denilmesi doğrudur. 1938 yılında dedemin kimliğinde milliyeti 'Türk' olarak gösterilirken Bizi anayurdumuzdan koparmak isteyenler, 1939 yılında 'Azerbaycanlı' olarak değiştirilmiştir. Türklüğümüzü unutturmak isteyenlere karşı, 'Azerbaycan Türkü' şeklinde hitap edilmesi bizi mutlu edecektir. Biz iki devlet bir milletiz" diye konuştu.
"Türk Milleti Her Zaman Uyanık Olmalıdır"
Konferansta konuşan Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Resul Fettahov, "Allah Türkiye'yi korusun diye her zaman dua ediyorum. Çünkü Türkiye ne kadar güçlü olursa biz Azerbaycan'da kendimizi o kadar güvende hissediyoruz. Güçlü bir millet olmak için ise gençlerimize çok iş düşüyor. Gençlerimiz çalışarak, bilimle ilimle güçlü bir gelecek kuracaklardır. Onun için millet olarak uyanık olmalıyız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi