Ahilik kutlamaları nedeni ile Kırşehir'de açılan festival sona erdi. Kırşehir'de Zonguldak'ı temsilen açılan Aynur Abla Yöresel-Doğal-Organik-Ev-Ürünleri ve Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu standını Zonguldak Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir ziyaret ederek Ahilik kutlamalarına katılan Aynur Abla'nın Zonguldak Yöresel ürünlerini tanıttı. Katılanlara manda yoğurdu, peynir, sucuğu, kavurması, tereyağı ile kestane balı ikram edildi.

Aynur Abla markasının sahibi Aynur Çakar Kırşehir'de Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil ettikleri ifade ederek; "Destekleri için Muharrem Coşkun'a ve Sayın Hayri Kandemir'e teşekkür ederim. Zonguldak ilinin farkındalığını Orta Anadolu'da 81 ilin katıldığı Ahilik gibi önemli bir buluşmada gösterdik. Bunun için mutluyuz gururluyuz.

Zonguldak adını Türkiye'nin her yerinde fuar, çalıştay, toplantı, etkinlik, seminer demedik, her yere taşıdık temsil ettik. Artık devletin ilgili kurumları ve bizim rehberlik ve öncülük yaptığımız sektöre giren insanlarımızda Alaplı ve Gerede'den dışarı çıkmaya başladılar. Bu farkındalığı başarmak için çok emek ve çaba verdik. Bunu başarmanın mutluluğu bize yetiyor. Artık her kesim bir bir bu işe sarılmaya başladı, geç de olsa gördüler. Zonguldak'ın taş topraktan ibaret olmadığını öğrendiler" dedi.

Zonguldak heyeti Bartın, Kastamonu olmak üzere diğer stantları da ziyaret etti. Etkinliklere Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ile Bartın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sinan Amasralı da katıldı.

Aynur Abla Yöresel-Doğal-Organik-Ev-Ürünleri ve Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu adı altında tescilli iki markası ile Zonguldak Yöresel ürünleri işletmesi olan Aynur Çakar Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden'e de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.