Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinin düzenlediği Coğrafi İşaretleri Ürünlerin Batı Karadeniz Buluşması Çalıştayı Karabük'ün Safranbolu İlçesinde yapıldı.

Toplantıda Bakap Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve katılımcılara Zongukdak'ın Çaycuma İlçesinde manda yoğurdu üretim ve satışı yapan 'Aynur Abla' tarafından manda yoğurdunun tadına baktırılarak çalışmalar hakkında bilgiler veridi. Çaycuma Belediye Meclis Üyesi ve Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Dereli'de çalıştayda hazır bulunarak etkinlikleri takip etti.

'Aynur Abla' işletmesinin sahibi Aynur Çakar çalıştayı düzenleyen GÜCİSDER Başkanı Huriye Kayabaşı Özener'e manda heykeli, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve diğer katılımcılara da manda yoğurdu hediye etti.

Çalıştaya diğer illerden yoğun katılım olurken Zonguldaktan katılımın çok düşük olduğu bu açığıda Aynur Abla ve Devrek TSO' nun kapatmaya çalıştığı görüldü.

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Batı Karadeniz Buluşması Çalıştayına; Düzce Belediye Başkanı ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Başkanı Dr. Faruk Özlü, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, Devrek Belediye Başkan Vekili Şeref Aydınlı, bölge illerinin İl Kültür ve Turizm Müdürleri, Tarım ve Orman İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odalarının genel sekreterleri, kalkınma ajanslarının temsilcileri, üye belediyelerin yöneticileri, akademisyenler ve coğrafi işaretli ürünlerin üretimlerini gerçekleştiren girişimciler katıldı.

Daha sonra Batı Karadenizde coğrafi işaret alan ve alması muhtemel ürünlerin standtları gezilerek ürünlerin tadına bakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi