Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Türk Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün'ün Kilimli Belediye Başkan Aday Adayı olması ve kendisine destek vereceği yönündeki söylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Pusula Muhabiri Öznur Güneş'e konuşan Türkmen, Nihat Aygün'ün istifa etmediğini zaten bir daha başkan adayı olamayacağı için Kızılay'dan ayrıldığını ifade ederek Aygün'e özel bir destek vermediğini belirtti. Türkmen, Aygün'ün Genel Merkez'in 'aday adayları müracaatını yapsın' şeklindeki açıklaması yapılmadan sağda solda propaganda yaparsa kendisine zarar vereceğini söyledi. Kimsenin yanında ya da kenarında olmadıklarını belirten Türkmen "Bunu sulandırmak isteyenler oluyor, bunlar hem partiye hem bize zarar veriyor" dedi.

Türkmen'in Pusula'ya yaptığı açıklama şu şekilde;

"Herkes aday olmak istiyor, o da onlardan biri. İstifa etti diye bir şey yok. Zaten Mart ayında kongreleri olacaktı. Kızılay'da bizim AK Parti gibi üç dönemi dolan başkan bir daha başkan adayı olamıyor. Herkes AK Parti'den aday olabilir, ben milletvekiliyim. Diğer milletvekillerimizin de görüşü böyle; uygun olan herkes AK Parti'nin adayıdır. Nihat Aygün de onlardan biridir. Genel merkezimiz tarafından kimlerin kriterleri uygun ise, seçimler kimle kazanılır ona göre bir dizayn yapılır. Bizim adayımız diye bir şey olabilir mi? Parti ben miyim benim adayım olsun. Biz herkese eşit mesafedeyiz. Bunu kendisi de bu şekilde söyleyemez. Söyleyenler de hata eder. Sonra herkes mahcup olur.

"PARTİNİN İSTEMEDİĞİ ŞEKİLDE BİR HAREKET OLURSA KENDİNİ BAĞLAR"

"Ben böyle bir açıklama yapmadım. Yazanlar öyle anlamış öyle yazmışlardır. Nihat Aygün, kendisine destek vereceğim yönünde propagandalar yapıyormuş. Genel merkezimiz 'aday adayları müracaat edebilir' diye bir açıklama yapar. Aday adayları da gelir müracaatını yapar. Müracaattan sonra parti de açıklama yapar. 'Sizler kendinizi tanıtmak için şu şu çizgi içerisinde kendinizi tanıtın' der. Ben bunu söyledim. Partinin istemediği şekilde bir hareket olursa kendini bağlar, kendisine zarar verir dedim. Benim anlatmak istediğim bu. Kendine zarar verir dediğimi 'şansı ortadan kalkmıştır' diye yorumlandı. Biz kimsenin ne yanındayız ne kenarındayız. Bunu sulandırmak isteyenler oluyor. Hem partiye hem bize zarar veriyor. Dolayısıyla şehre de zarar veriyor. Ortalığı toz duman etmemek lazım."

Editör: Pusula Gazetesi