Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele edecek olan Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor Pazar günü 15.00'da Ereğli Beyçayırı Stadı'nda sezonun ilk maçını oynayacak. Zonguldak derbisi olarak nitelendirilen karşılaşma öncesinde Ereğli Belediyespor Teknik Patronu Hüseyin Aydoğan ve Devrek Belediyespor teknik patronu Selçuk Sarı Elmas TV'de her pazartesi 20.30'da canlı olarak yayınlanan ve Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş'ın konuk olarak katıldığı Spor Kritik programına canlı telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Her iki teknik adamda centilmence açıklamalarda bulunarak birbirini onure ettiler.

HÜSEYİN AYDOĞAN "YENİ BİR KADRO KURDUK"

Ereğli Belediyespor Teknik Direktörü Hüseyin Aydoğan yaptığı açıklamasında "Bölgesel Amatör Lig 7 yıldır oynanan bir lig. Bu lig daha öncede DAL yani Deplasmanlı Amatör Lig olarak oynanmıştı. Ben bu ligin 6 yılında görev aldım. Her yıl da aralıksız çalışıyorum. Bana Ereğli Belediyespor'dan teklif geldiğinde çok mutlu oldum. Çünkü bir hedef var Ereğli'de. Ereğli potansiyeli olan, yıllarca profesyonel liglerde oynamış bir takım. Bu potansilden dolayı karşılıklı oturduk ve hedef birliğine mutabık kaldık. Yeni bir kadro oluşturduk. Ereğli'nin daha önceki senelerde oynayan, içeride kalacakların listesi ve dışarda oynayan, bu ligi bilen oyunculardan oluşan bir takım yaptık. Beklentinin büyük olduğunu biliyoruz. Hakkımda söylenen iyi şeylerin hiç birini ben tek başıma yapmadım. Onlar tamamen bir ekip çalışmasıydı. Yönetiminden, taraftarından, futbolcusundan masörüne kadar herkesin emeği olan başarılardı. Umarım burada bu birlikteliği yakalarız. İnşallah bu birliktelikle de hedeflerimize ulaşırız" dedi.

"BİRAZ ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Aydoğan, "Yeni kurulan kadrolarda en büyük sıkıntı takım olabilme kurgusudur. Bu duruma Süper Lig'de dahil. Biz yeni bir takımız. Burada herkesin sabır göstermesi gerekiyor. Hazırlık maçları kazanılabilir de kaybedilebilir de. Adı üstünde hazırlık maçı bunlar. Bu sırada takımın iyi yönleri oyuncuların iyi yönleri, eksik yönleri tespit edilir. İyi yoldayız. Ama biraz zamana ihtiyacımız var.

Her oynadığımız takım bizim değerli rakibimizdir. Devrek bizim için çok önemli ve ciddi bir takımdır. Hiçbir şekilde rakibimizi küçümsemiyoruz ve gözümüzde çok büyütmüyoruz. Bu bütün takımlar için geçerli. Devrek'te kendi bütçesi dahilinde, kendi iddiasını ortaya koyabilecek bir takım oluşturmuştur. Hiçbir maçın hafife alınacak bir durumu yok. Maçlar sahada oynanıyor, sahada kazanılıyor ve sahada kaybediliyor. Biz futbol adamıyız. Rakiplerimiz her zaman değerlidir" dedi.

"SABIRLI VE DİRENÇLİ OLMAK ŞART"

Aydoğan "Benim daha önce yaşadığım şampiyonluklarda her zaman söylediğim bir şey var; bu başarılar bir ekip işidir. Taraftar takıma bu sezon biraz daha fazla sahip çıksın. Çünkü bu sezon beklentiler daha fazla. Sabretmek gerek. Maalesef ki Türkiye'nin en büyük sorunlarından bir tanesi her şeyin bir an önce olması. Ama o kadar kolay değil. Lig maratonundaki tüm rakiplerimiz aynı beklentinin içerisinde. Sabırlı olan, dirençli olan, yılmayan ve mücadeleye devam eden takımlar bu ligin sonunda o ipi göğüslüyor. Ama sabırsızlık bu kulübe kazandıracağı şeyleri de geri götürüyor" dedi.

"ADEM'E BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Aydoğan "Bir kadro oluşturduk. Zaman içerisinde tabi bazı yerlerde eksiklikler oluyor, bazı yerlerde de kadro tamam oluyor. Adem kendisi takımdan ayrılmak istedi. Bazı sıkıntılar oldu. Kendisine başarılar diliyoruz. 2 mevkide alternatif ihtiyacımız var. Devre arasında yapılan transferler çok fayda getirmezler takımlara. Devre arası transferleri ayrıca zor olur. İşin içine maddi boyutlar giriyor. Bu nedenle sezon başında alternatif bir kadronun kurulması gerekiyor" dedi.

SELÇUK SARI: "GÜCÜMÜZÜ BİLİYORUZ"

Devrek Belediyespor Antrenörü Selçuk Karı ise zorlu derbi maçı öncesinde Spor Kritik'e açıklama yaparak "Yaklaşık 5 haftadır hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Genç bir kadromuz var. Özellikle de Devrekli oyuncuklarımızın yoğunlukta olduğu bir kadro. Alt yapıda yetiştirerek A takıma çıkardığımız oyuncularımız var. Yeni sezonda bu kadro ile Zonguldak'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil etmeye çalışacağız. Gücümüzü biliyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Her takımın bir hedefi vardır. Biz de kendimize bir hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda ilerlemeye çalışacağız. Hedefimiz bu sezon bu ligde kalıcı olmak" dedi.

"EKSİK YERLERE TRANSFER YAPACAĞIZ"

Sarı "Eksik gördüğümüz birkaç mevkii de transfer gerçekleştireceğiz. Bazı girişimlerimiz oldu. Geçtiğimiz sezonda takımda yer alan bazı oyuncularla da anlaşma sağlandı. Önemli noktalara bir kaç takviye daha düşünüyoruz.

Ereğli'nin de bir hedefi var. Aynı ilin takımıyız. Herkes hedefleri doğrultusunda ilerlemeye çalışacaktır. Biz kalıcı olmak için çalışıyoruz. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Ama takım olarak inanıyoruz. Ligin kolay takımı ya da zor takımı yoktur. Herkes kendi çapında kuvvetlidir ya da başkalarının gözünde zayıftır. Biz Ereğli'ye puan için gideceğiz. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Ereğli güçlü bir kadro kurdu. Onlara da başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi