Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışması nedeniyle 17 Ekim 2017 tarihinde ibadete kapatılan Devrek Yeni Cami'nin restorasyon ve bakımının tamamlanmaması vatandaşlar arasında tepkiye neden oluyor.
İki yıl içinde bakım, onarım ve restorasyonunun tamamlanarak hizmete açılması planlanan caminin aradan 3 yıl geçmesine rağmen ibadete açılmaması halkımızın tepkisine neden oldu. Halkımız caminin restorasyon ve onarımının bir an evvel bitirilerek ibadete açılmasını iştiyor.
1951 yılında camiye ekler yapılması caminin tarihi özelliğinin kaybolmasına neden olmuştu. Bunun üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden gelen uzmanlar cami içinde ve dışında yaptıkları incelemelerde binanın tamamının restoresi için karar almış ve bununla ilgili proje hazırlanarak tadilatına başlanmıştı. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen caminin restorasyonu hala tamamlanamadı.

Cami en son onarım 1983 yapılmıştı.
Vakıflar Kurulu'ndan bugün Devrek'e gelen heyet caminin iç ve dışında incelemelerde bulundu. Caminin bu yılın sonunda ibadete açılacağı, öğrenildi.