Zonguldak'ta alt yapı anlamında son yıllarda Sarayspor ile Kozlu Taşkömürüspor liglere damgasını vuruyor. Cumartesi günü Devrek Belediyespor'u penaltı atışları sonunda yenen Kozlu Taşkömürüspor ile bugün Ereğli Belediyespor'u 1-0 yenen Sarayspor U-13 liginde şampiyonluklarını ilan ettiler. Sarayspor ve Kozlu Taşkömürüspor U-13 Türkiye Şampiyonasında Zonguldak'ı temsil edecekler.

KÖKLÜ KULÜPLERİ SAF DIŞI BIRAKTILAR

Zonguldak'ın en köklü kulüpleri, Zonguldakspor, Kilimli Belediyespor, Çaycumaspor, Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor, Zonguldak Belediyespor gibi kulüpler yıllardır birbirleriyle mücadele ediyor. Ancak henüz yeni kurulan Sarayspor ve Kozlu Taşkömürüspor bu köklü kulüpleri alt yapı anlamında geride bırakarak kupaları topluyor, başarıdan başarıya koşuyor. Bu başarıyı ayakta alkışlamak gerekiyor.

TAŞKÖMÜRÜ 3 KULVARDA ŞAMPİYON

U-16 ve U-17 liglerinin şampiyonu olan Kozlu Taşkömürüspor Cumartesi günü Fener Sahası'nda U-13 ligi finalinde Devrek Belediyespor ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren maçı 6-5 penaltı atışları sonucunda Devrek'i yenen Kozlu Taşkömürüspor şampiyonluğunu ilan etti.

Kozlu Taşkömürüspor Kulübü Antrenörü Abdulkadir Kalyoncu yardımcıları Tayfun Kayık bu sezon üçüncü kupasını alırken, alt yapıya verilen önem bir kez daha ortaya çıktı. U-16 ve U-17'den sonra U-13'de gelen şampiyonluk Kozlu'da sevinçle karşılandı. Şampiyon Kozlu Taşkömürüspor'a kupasını Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç verirken, futbolcular kupa ile gurur pozu verdiler.

SARAYSPOR'DA BÜYÜK COŞKU
Yetiştirdiği genç futbolcuları Türkiye'nin çeşitli kulüplerine gönderen ve Türk futboluna futbolcular kazandıran bir diğer kulüpte Sarayspor. Güçlü rakibi Ereğli Belediyespor'u bugün 1-0 yenerek şampiyon olan Sarayspor'da büyük sevinç yaşandı. Sarayaspor'un şampiyonluk kupasını Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç verdi.

ALTUNTAŞ KUTLADI
Maçın ardından futbolcularını toplayan Antrenör Turan Altuntaş "Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Büyük bir başarıya daha imza attınız. Türkiye şampiyonasında da Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil edeceksiniz." Dedi.

Editör: Pusula Gazetesi