Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten çelenk avukatlar tarafından Atatürk anıtına bırakıldı.

Avukatlar adına konuşma yapan Zonguldak Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Gürsoy Atay şunları söyledi; "Avukatlık mesleği her ne kadar serbest meslek olarak değerlendirilse de, avukatlığın aynı zamanda kamu görevi olduğu da unutulmamalıdır. Biz avukatlar Türk Ceza Kanunun 6'ncı maddesinde açıkça düzenlendiği üzere savunma makamı olarak yargının kurucu unsuruyuz. Toplumun her kesiminden dil, din, inanç, mezhep ayrımı gözetmeksizin hakları haleldar olan bireylerin yasalar önündeki savucularıyız. 1136 sayılı Avukatlık Kanunun 1'nci maddesi ile de teyit edildiği gibi adil ve bağımsız yargının teminatı da biz avukatlarız.

Biz avukatlar müvekkillerimizle özdeşleşmeyiz. Bizler davaların tarafı değil, tarafların vekiliyiz. İcra dosyalarının alacaklısı, ceza dosyalarının sanığı, hukuk davalarının haksızı bizler değiliz. Bizler yalnızca yasalar çerçevesinde müvekkillerimizin haklarını savunan avukatlarız. Bizleri bir arada tutan en temel payda şüphesiz hukukun üstünlüğüne olan inancımızdır.

Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı bir kere daha ifade ederek, beraberce, omuz omuza mesleğimizi ifa ettiğimiz tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatla Günü'nü mesleğimizin hak ettiği itibarı tekrar ve daha güçlü şekilde kazanmasını temennisiyle kutlarım."

Törene; 22-23'nci dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de katılarak destek verdi.

Editör: Pusula Gazetesi