Zonguldak Barosu eski Başkanlarından Avukat Kaya Taşçakmak, hayatını kaybetti. 77 yaşındaki Kaya Taşçakmak, aktif olarak avukatlık yapıyordu. Bilinen bir sağlık sorunu olmayan Taşçakmak'ın ani ölümü; ailesi, yakınları ve meslektaşlarını üzüntüye boğdu.

Taşçakmak için bugün saat 14.00’de Zonguldak Adliyesi önünde tören yapılacak. İkindi vakti Acılık Hazreti Ali Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Taşçakmak, Kozlu Aile Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Taşçakmak, 10 Ağustos 1939’da Zonguldak’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllar serbest avukatlık yaptı. 1994-96 yılları arasında Zonguldak Barosu Başkanlığını yürüttü. Baro Başkanlığı yıllarında Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcülüğü de yapan Taşçakmak, bu sırada kentte toplumsal muhalefetin sesi oldu. Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) 1991’li yıllarda gerçekleştirmiş olduğu eylemlerde Genel Başkan Şemsi Denizer’in de danışmanlığını yapmıştı. Öğrencilik yıllarından bu yana sahip olduğu sol değerleri son nefesine kadar sahip çıkan Taşçakmak, şair ruhuyla da tanınıyordu.
SON FOTOĞRAFI

Taşçakmak, son olarak ölümünden saatler önce kendisini ziyarete gelen Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turhan Demirtaş ve Zonguldak Nostalji Editörü ve gazetemiz yazarlarından Yüksel Yıldırım ile fotoğraf çektirmişti.

Pusula Yayın Grubu olarak değerli büyüğümüz Kaya Taşçakmak'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.


İşte Merhum Kaya Taşçakmak'ın Pusula TV'de yayınlanan, yaşam hikayesi...



Editör: Pusula Gazetesi