Avşa Adası'nda ziyaret edilecek önemli yerler arasında mekanlarda bulunmaktadır. Bunlar şarap fabrikaları, takı toka bijuteri dükkanları, zeytinyağı satan dükkanlar ve organik ürünler pazarıdır.

Avşa Adası'nda ziyaret edilebilecek önemli yerler arasında olan ilk yer köyün iç kısmında yere alan Yiğitler köyü'dür. Bu köy tarihi Rum yapıları ile otantik bir görünüm sergiler. Sessiz, huzur dolu ve değişik mimarisi olan evleri olan Yiğitler köyü görülmeye değer yerler arasındadır. Bu köye ulaşmak için ada içinde bulunan belediye otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Yiğitler Köyü hakkında diğer detaylara https://www.avsaisland.com/avsa-adasi-yigitler-koyu/ sayfasına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Avşa Adası meşhur şarapları ile ünlüdür. Bu yüzden Avşa adasına gelen tüm yerli ve yabancı turistler Avşa Adası'ndaki şarap fabrikalarını mutlaka ziyaret ederler. Üzüm bağları ile dolu Avşa Adası'nda şarap fabrikalarını gezerek, bu enfes şarapların tadına da bakabilirsiniz.

Avşa Adası Gezilmesi Gereken Yerler

Tatilcilerin gözdesi Avşa Adası'nda gezilmesi gereken yerler arasında adada bulunan manastır yerli yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Tarihi bir Manastır olan Avşa adasında bulunan bu manastırın adı Hagias Georgos olarak geçmektedir. Bu manastır 2 kattan oluşmakta olup yaklaşık 80 adet odası bulunmaktadır. Aynı zamanda bölgede eski bir meşhur papaz okulu kalıntılarını da gezerek Avşa'nın tarihinde bir gezinti yapabilirsiniz.

Adayı gezerken iskele meydanına yakın mesafede bulunan çok uzun yıllardan eri yaşayan talihi çınar ağacının altındaki masalarda çay içmek gerçekten çok keyif vericidir. Aday gelen kişiler soluk almak için bu Tarihi çınar altında sıcak havalarda serinlemek için mutlaka ziyaret ederler.

Avşa adasının meşhur koyları olan Mavikoy, Çınaraltı koyu ve Kumtur adada gezilmesi gereken harika yerler arasındadır. https://www.avsaisland.com/avsa-adasi-gezilecek-yerler/ sayfasından da adadaki gezilecek tüm yerleri detaylıca inceleyebilirsiniz.

Avşa Adası Şarap Fabrikaları ve Ünlü Şarapları

Avşa Adası şarap fabrikaları adının duyulmasında oldukça etkilidir. Özellikle yabancı turistler tarafından çok fazla merek edilen ve ziyaret edilen şarap fabrikaları arasında en ünlüleri Bortaçina ve Büyülübağ Şarap fabrikalarıdır. Buraya gelen turistlerin çoğu bu özel şaraplardan satın almadan ülkesine dönmez. Avşa Adası'nın meşhur üzümlerinden yapılan bu kaliteli şaraplar adanın önemli gelir kaynakları arasındadır.

Avşa Adası Konaklama

Bu kadar güzel yerleri barındıran Avşa Adası'nı bir günde gezip görmek yeterli olmayacaktır. Bu durumda Avşa'da kalacak bir yer ayarlamanız gerekecektir. Bunun için https://www.avsaisland.com/ adresinden otel, motel yada bir pansiyon ile anlaşıp rezervasyon yaptırabilirsiniz.