Özellikle Euro para birimine sahip olmayan birçok Avrupa şehri keşfedilmeyi bekliyor! Siz de bu sayfaya tıklayarak tüm vizesiz ülkeleri ve diğer vize bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Şimdi en güzel ve en ucuz olan 5 Avrupa şehrini sizlerle paylaşıyoruz.

  • Belgrad

Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Bu şehirde çoğu Avrupa şehrine göre daha uygun bir bütçeyle eğlenebilme imkanına sahipsiniz. Sırbistan'a vizesiz girilebildiği için pasaportunuz yeterli olacaktır. Gezebileceğiniz belli başlı yerler; müzeler, katedraller, kültür merkezleri, gece kulüpleridir. Doğa güzellikleriyle ön plana çıktığı için burayı tercih ettiğinize pişman olmayacaksınız.

Bir gün içerisinde üç öğün yemek tutarınız yaklaşık yirmi beş ile otuz türk lirası arasına tekabül edebilmektedir.

Ortama bir kafe de içeceğiniz sıcak içecek fiyatı dört türk lirasıdır.

  • Bratislava

Bratislava, Slovakya'nın başkentidir. Tuna nehrine kıyısı vardır. Bu güzel şehir Belgrad'a biraz daha pahalıdır. Ama bu pahalılık göz korkutan cinsten değildir. Gezebileceğiniz belli başlı yerler; Eski Şehir, müzeler, Bratislava Kalesi, Primate's Sarayı, Michael Kapısı. Bratislava'ya seyahatinizin 1 veya 2 gününü ayırmanız yeterli olacaktır.

Bir gün içerisinde üç öğün yemek tutarınız yaklaşık otuz ile otuz beş türk lirası arasına tekabül edebilmektedir.

Ortama bir kafe de içeceğiniz sıcak içecek fiyatı beş türk lirasıdır.

  • Bükreş

Romanya'nın başkenti olan Bükreş, tarihi dokusu ve mimarisiyle öne çıkıyor.Bükreş'te gezilecek belli başlı yerler; Parlamento Binası, parkları, Devrim Meydanı, Ulusal Müzeleri ve tarihi sokakları. Avrupa'nın en ucuz şehridir diyebiliriz.

Bir gün içerisinde üç öğün yemek tutarınız yaklaşık kırk ile elli türk lirası arasına tekabül edebilmektedir.

Ortama bir kafe de içeceğiniz sıcak içecek fiyatı beş türk lirasıdır.

  • Lviv

Ukrayna'nın batısında yer alan ve ucuzluğuyla öne çıkan genç bir şehirdir. Yedi yirmi dört canlı bir hayattan söz etmek mümkündür Lviv'de.

Bir gün içerisinde üç öğün yemek tutarınız yaklaşık yirmi ile yirmi beş türk lirası arasına tekabül edebilmektedir.

Ortama bir kafe de içeceğiniz sıcak içecek fiyatı üç türk lirasıdır.

  • Kiev

Kiev Ukrayna'nın başkenti ve aynı azmanda en büyük kentidir. Öğrenci dostu olarak bilinen şehirde belli başlı gezilecek yerler; Aziz Sofya Katedrali, parklar, Özgürlük Meydanı, müzeler, Altın Kapı.

Bir gün içerisinde üç öğün yemek tutarınız yaklaşık otuz ile otuz beş türk lirası arasına tekabül edebilmektedir.

Ortama bir kafe de içeceğiniz sıcak içecek fiyatı sekiz türk lirasıdır.

Avrupa'da ayrıca Yunanistan, Macaristan, Portekiz gibi şehirler de oldukça ucuzdur. Seyahat etmek için vize zorunluluğunuzun olmadığı ve Euro para birimine sahip olmayan ülkeleri tercih ederseniz çok daha uygun fiyatlara yurtdışı tatili yapabilirsiniz. Buna en güzel örnek Karadağ'dır. Tüm şehirleri http://www.yoldasin.com/sehirler/ adresinden görebilir, seyahatinizi planlarken ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi