2008 yılında Türkiye'nin sağlıklı nefesi sloganı ile kurulan MFA solunum koruyucu maske, kişisel koruyucu ekipmanları, tam ve yarım yüz gaz maskeleri sektöründe Avrupa'nın en büyük tesisini Çaydamar Kokaksu'da kuruyor. Türkiye'nin ilk yerli ve milli gaz maskesinin üretimi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis teşkilatının ihtiyaçları dışa bağımlı olmaksızın Zonguldak'tan tedarik edilebilecek.

Vali Ali Kaban'ın da destekleri ile tahsis edilen alanda inşaatına başlanacak olan binada üretim alanlarının yanında özellikle çocukların eğitimi ve sosyal donatıların da yer alacağı birimler olacak.

Firma ortaklarından Murat Uzun ve Fatih Furtun Vali Ali Kaban'ı ziyaret ederek temel atma programına ilişkin bilgi verdi, görüş alış verişinde bulundular. Murat Uzun görüşmeye ilşkin yaptığı değerlendirmede; "Bu yıl 23 Nisan bizim için çok daha anlamlı. Avrupa'nın en modern ve büyük maske fabrikasının temellerini 23 Nisan 2017 tarihinde Zonguldak'ta atıyoruz. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Kaban Bey başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Vira bismillah. Allah utandırmasın.. Bu önemli tesisi kazasız belasız ülkemiz ekonomisine kazandırmayı nasip etsin." Dedi.

Üretimini yaptığı ürünlerde Türkiye'de bir çok ilkleri gerçekleştiren MFA, EN 149:2001 + A1: 2009 standardında çeşitli modellerde ventilli ve ventilsiz toz maskesi, Yarım Yüz Gaz Maskesi, Tam Yüz Gaz Maskesi, Gaz Filtreleri gibi farklı segmentlerde CE sertifikalı Solunum Koruyucu Maske imalatı yapan Avrupa'nın lider üreticilerinden birisi olmuş durumda.

Her geçen gün büyüyen ve üretimlerini Zonguldak İş Geliştirme Merkezindeki atölyede yapan firma kısa süre sonra Çaydamar Kokaksu'da kurulacak olan tesiste üretime devam edecek.

Kaynaklarının önemli bir bölümünü AR-GE bütçesine aktaran şirket, başta TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunmuş ve başarı ile sonuçlandırdığı "Bio-Maske Geliştirme Projesi" olmak üzere birçok ortaklı uluslararası projede faaliyet gösteriyor.

MFA, "Solunum Koruyucu Ürünler Test Laboratuvarı" ile de Türkiye'nin AB Standartlarında Solunum Koruyucu Ürünler testlerini gerçekleştirebilen ilk laboratuvarını kurdu.

Yeni yapılacak tesiste ilk etapta 150 orta vadede 400 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi