Almanya ve Hollanda'da yaşanan kriz, insan hakları ihlalleri, Türk Bakanlara ve vatandaşlara yönelik baskılara Avrupa Zonguldaklılkar Derneği'nden kınama geldi. Dernekten yapılan ikinci açıklamada ise Hollanda konsoloslukları önünde yapılacağı belirtilen eylemlere; "Katılmayın çağrısı" yapıldı.

İşte o açıklama; "Değerli takipçilerimiz, Stuttgart'da bulunan Hollanda Konsolosluğu önünde veya başka temsilciliklerin önünde toplanmak için Çağrı duyumları geliyor. Lütfen herhangi bir yerde toplanmayınız. Bu gibi hareketler güvenlik mensuplarını zor duruma sokabilir, bulunduğumuz ülkelerin Anayasal Hukuk düzenine zarar verici sayılabilecek herhangi bir provakatif hareketlerden uzak durun. Yaşadığımız ülkelerin düzenine uyumlu davranarak akademik tepkiler göstererek haklarımızı dile getirelim. Almanya'da en az 1 milyon Türkiye Cumhuriyeti kökenli insanımız var. Tereddüte girmemize gerek yok. Etkili olduğumuz sürece bizler ciddiye alınıyoruz.
Avrupa ülkelerinin Türkiye ile ilgili konularda ikili davranışlara karşı her zaman karşı tavır koymaktan ve resmi temaslarımızda dile getirmekten çekinmiyoruz"

Editör: Pusula Gazetesi