Avrupa Zonguldaklılar Derneği bünyesinde 2014 yılında Almanya Saarland Eyaletinde hayata geçen Karaelmas Zonguldaklılar Derneğinin 3. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Derneğin yeni başkanı Hidayet Geldi oldu. 2016 yılında başkan Ercan Cincam yönetiminde aktif dernek ödülü alan Karaelmaslılar Derneğinde yapılan seçime 166 seçmen oy kullandı. 158 oy alan ve daha önce derneğin genel sekreterliğini de yürüten Hidayet Geldi derneğin yeni başkanı seçildi.
Yapılan seçimle ilgili açıklama yapan ve derneğin ana çatısını oluşturan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, "2014 yılında hayata geçirdiğimiz Karaelmaslılar derneğini bu aşamaya getiren tüm başkanlarımıza ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Derneğin yeni başkanı Hidayet Geldi ise, "Öncelikle kongremiz kardeşlik ve dostluk içinde geçti. Şimdiye kadar derneğimizi bu aşamalara taşıyan başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra bize teslim edilen bayrağı yönetim kurulu arkadaşlarımızla sonuna kadar layıkıyla taşıyacağız bizleri bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu

Editör: Pusula Gazetesi