Almanya'nın Kuzey Ren Vesftayle (KRV) eyaletinde faaliyet gösteren, Avrupa Karabükspor ve Avrupa Devrekliler Derneği, birlikte ortak iftar yemeği verdi.

İftar programına; Avrupa Karabükspor Derneği Başkanı Abdullah İnam, Avrupa Devrekliler Derneği Başkanı Bülent Kapucubaş, Almanya Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Frank Schwabe, Castrop-Rauxel Belediyesi Entegrasyon sorumlusu Ayla Dalkılınç, Gelsenkirchen Uyum Meclisi Başkanı Nezahat Kılıç, Karabük-Yeniceliler Derneği Kurucular Kurulu Başkanı Hasan İbik, Genel Sekreteri Cevdet Koymalı, gazeteci Oktay Tığ, Zonguldak Bickern Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şengün çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKÇE SELAMLADI

SPD Milletvekili Frank Schwabe, Türkçe selamla yaparak başladığı konuşmasında, Ramazan ayının her iki toplumu kaynaştırdığını belirtti. Schwabe, Zonguldak ve Castrop şehir belediyelerinin her iki toplumun birbirini tanıma noktasında önemine değindi.

UYUMDA TAM NOT

Castrop-Rauxel Belediyesi Entegrasyon sorumlusu Ayla Dalkılınç, Avrupa Devrekliler Derneği'nin uyum noktasında başarılı bir dernek olduğuna vurgu yaparak, bu tür toplantıların insanları kaynaştırdığını belirtti.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Yoğun bir katılımın olduğu iftar programında konuşan dernek başkanları, Abdullah İnam ve Bülent Kapucubaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, derneklere sahip çıkılmasını gerektiğini ifade ettiler.

Grup Merhamet'in söylediği ilahiler ve semazen gösteri büyük alkış aldı.

Programda, milli futbolcu ve Oberliga oyuncusu Ozan Yılmaz'a da, Avrupa Karabükspor Derneği Başkanı Abdullah İnam tarafından, Kardemir Karabükspor forması hediye edildi.

Editör: Pusula Gazetesi