Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Özbağı İlk-Ortaokulu'nda öğrencilere ve velilere döner, dondurma ve meyve suyu ikramında bulundu.

Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Temsilcisi Muhammet Çekirdekçi, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"23 Nisan 1920, TBMM'nin açıldığı gündür. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan edilen özel bir gündür. Dünyada kutlanmakta olan tek çocuk bayramıdır. Tertemiz zihinleriyle savaşlardan yorulan çocuklarımızın günüdür. Saf ve temiz zihinlerden insanlığın ders alması gereken gündür. Bir hiç uğruna yuvalarından kopartılıp göçe zorlanan ve denizlerde boğulmaya mahkum edilen çocuklarımızın da unutulmaması gereken gündür. '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'nci yılını kutluyoruz. Bütün dünya çocukları el ele, gönül gönüle... Bu anlamlı günün dünya çocuklarına daha çok sevgi ve daha çok barış getirmesi umuduyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği olarak, küçük de olsa Özbağı İlk-Ortaokulu'nda 140 öğrenci ve 60 veliye döner, meyve suyu ve dondurma ikramında bulunduk."

Editör: Pusula Gazetesi