Elmas TV Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, 'Günün Manşetleri' programında Demir ailesinin sahibi olduğu Yeni Adım gazetesinde Pusula Gazetesi ve Ali Rıza Tığ'a yönelik yapılan 'Çete tetikçisi' haberlerini sert dille eleştirdi. Atilla Çınar'ın Zonguldak İl Emniyet Müdürü olduğu dönemde yaşanan olayları hatırlatan ve kendisinin de Pusula Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptığını ifade eden Atilla Öksüz, 'Çete tetikçisi' yönündeki haberleri eleştirdi. Öksüz, ". O dönemde Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın özel ricasıyla davaya iliştirilen 2-3 tane gazeteci vardı. Biraz vicdanlı olmak ve bu tarafından bakmak lazım. Birbirinizi yiyin. Ama iş bir zaman benim de içerisinde yer aldığım süreçle ilgili 'Çete tetikçisi' yakıştırması yaparsanız o zaman kusura bakmayın. Bu şehirde kimin tetikçi, kimin neci olduğunu siz daha iyi bilirisiniz" dedi.

Yeni Adım Gazetesi'nin sür manşetten verdiği haberi yayında okuyan Atilla Öksüz, "Haberlere bakarken eğri oturalım doğru konuşalım. Bir çıkar çatışması var ve herkes kendi işini görmeye çalışıyor. Yeni Adım bunu yazar, Ali Rıza Tığ başka bir şey yazar. Ben şunu söylerim farklı kaynaklardan okuyun. Böyle ağacın arkasından sallamak gibi oluyor. Burada başka hesaplar var. Demir ailesinin de farklı hesapları var, İsmail Recai Şanlı'nın da farklı hesapları var, Ömer Ünal'ın da başka hesapları var. Benim söylemek istediğim kendi adıma başka bir şey var. Ali Rıza Tığ'ı seversiniz ya da sevmezsiniz, beni seversiniz ya da sevmezsiniz. Herkesin artıları ve eksileri var. Ben kimsenin avukatı değilim. Burada Ali Rıza Tığ'ın yargılandığı dava ile ilgili diyor ki 'Çete tetikçisi...' Bunu derseniz orada haksızlık yaparsınız. Ali Rıza Tığ'ın Ereğli'de Ahmet Likoğlu davası ile ilgili mahkeme boyutuyla yaşanan olayı dönemin emniyet Müdürü Atilla Çınar döneminde yaşandı. Atilla Çınar'ı bir de bana sorun ben size anlatayım. Burada kendi mecramda susuyorum. Gazetecilerin hataları vardır. Ama yargılandığı davada anket karşılığı paradan, talimat karşılığı haber yazdırmaktan bahsediliyor. Ben o dönemde sürecin içerisinde yer alan birisiyim. Bir dünya şey biliyorum. Ama ben başka arkadaşlarım gibi konuşmuyorum, yazmıyorum ve anlatmıyorum. Belki ilerde anılarımda yazarım" dedi.

Ali Rıza Tığ'ın davaya neden dahil edildiği sorusunu yönelten Atilla Öksüz, "Ali Rıza Tığ o davaya neden dahil edildi? Bunun sebepleri ne? Ali Rıza Tığ gözaltına alındığı akşam neden bütün gazetecilere haber verildi? Bütün zanlıları taşıyan araçlar kapıya dayandırılırken, gazeteciler fotoğraf çekmesin diye önlem alınırken, ne oldu da Ali Rıza Tığ, emniyetin önündeki taksi durağında polis aracından indirilerek polislerin kollarında gazetecilerin rahat fotoğraf çekebilmesi sağlandı. Bunları bana bir sorun, ne olduğunu bana sorun, Atilla Çınar'ı bana sorun da ben sizlere anlatayım. Devlet içerisinde mafyalaşmanın, devlet içerisinde rantçılığın ve adını söylemediğim bir çok şeyin nasıl olduğunu anlatayım. Ben bir gazeteci olarak yaşananlara karşı çıkmıştım. O dönemde Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın özel ricasıyla davaya iliştirilen 2-3 tane gazeteci vardı. Biraz vicdanlı olmak ve bu tarafından bakmak lazım. Birbirinizi yiyin. Ama iş bir zaman benim de içerisinde yer aldığım süreçle ilgili 'Çete tetikçisi' yakıştırması yaparsanız o zaman kusura bakmayın. Bu şehirde kimin tetikçi, kimin neci olduğunu siz daha iyi bilirisiniz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi