Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı'nın 5'inci Olağan Genel Kurulu, Çaycuma Belediyesi Düğün Salonu'nda bugün gerçekleştirildi. Tek adayla gidilen kongrede, mevcut İlçe Başkanı Burak Erol güven tazeledi.

Kongreye; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Saadet Partisi Zonguldak İl Müfettişi Nevzat Püren, Milletvekili Adayı Yusuf Çetin, Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Üzülmez Şubesi Başkanı Tayfun Demir, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Zonguldak Şubesi Başkanı Enes Şenol ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Mehmet Özmekik'in yaptığı kongrede, mevcut Başkan ve kongrenin tek adayı Burak Erol, açılış konuşmasında şunları söyledi:

EROL: "İNŞALLAH MİLLİ GÖRÜŞ TEKRAR ÜLKENİN İRADESİNİ ELE ALACAKTIR"

"Takdir ettiğiniz gibi ülkemiz şu anda çok zorlu bir süreçten geçiyor. En son 15 Temmuz darbe girişiminden sonra herkes anladı ki, siyasi partiler, ülke için önemli bir organizasyondur. Her ne düşüncede olursa olsun, hepimiz aynı bahçenin gülleriyiz. Kongreler, siyasi partiler için bir dönüm noktasıdır, düğünüdür. Düğünümüze geldiğinizi için teşekkür ediyorum. Saadet Partisi olarak milletvekilliğine ve belediye başkanlığına talibiz. Belediye başkanlığının en büyük rakibi biziz. İnşallah Milli Görüş, tekrar ülkenin iradesini ele alacaktır. Bu vesile ile kongremize katılan ve mesaj yollayan herkese teşekkür ediyorum."

AĞDAĞ: "BU HALİ İLE ANAYASA'YA 'EVET' DİYEMEYİZ"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ ise, konuşmasının çoğunda başkanlık sistemi üzerinden hükümeti eleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Ağdağ, "Partimize gazete kupürleri ile dava açtılar, partimizi kapattılar. Hocamızı siyasetten yasakladılar. Önünü kesmek için her yola başvurdular. Ama ayaktayız, Hocamızın yaktığı meşale ile yürüyoruz. Bu getirilmek istenen Anayasa, mahsurlu ve problemli... Bizim anladığımız kadarı ile çok güçlü bir yürütme organı teşekkül ettireceksiniz. Ama çok güçlü bir yürütme organı doğru denetlenmezse, bunun içinde yasamanın ve diğer denetleme unsurlarında düzenlemeler yapılmazsa, ülkenin başına bela olur. Bizler ülkenin lehine ne karar alınacaksa, yanında olduk. Ülke aleyhinde olan her şeyin karşısında olacağız. Allah rızası kazanmak için yapıyoruz. Ahrette hesabını vereceğimizi bildiğimiz için yapıyoruz. Genel Başkanımız, onaylanacak yeni Anayasa'nın sakıncalı olduğunu tüm teşkilatlara sözlü ve yazılı olarak bildirmiştir. 'Anayasa değişikliği bir ihtiyaçtır. Ama 80 Anayasa'sı bir darbe üründür. Elinizde fırsat varken, sizde böyle yapmayın. Gelin bu işi topluma yayarak, zamana bırakarak, makul ölçülerde herkesin kabulleneceği bir Anayasa yapın. Bütün verileri bir kişide toplayıp, onu kontrolsüz ve kendi başına bile bela olabilecek bir iş yapmayın' şeklinde uyarılarda bulunduk. Mevcut hali ile Anayasa değişikliğine 'evet' diyemeyiz. Derdimiz; kin, husumet değil. Hakkın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. 'Hayır' diyenler PKK ile eşdeğer tutuluyormuş. Bu ne saçmalık? Şimdi, PKK, 'Allah birdir' derse, biz, 'PKK öyle dedi' diye, 'Allah iki mi?' diyeceğiz. Biz bildiğimiz doğruları anlatacağız. Bu Anayasa teklifine rızamız yok" diye konuştu.

Yapılan oylamada sonunda Burak Erol başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Engin Zeren, Murat Akça, İsmail Kavak, Mustafa Hatıl, Seyfettin Aydemir, Erkan Ketboğa, Aydın Yazıcı, Vedat Kavak, Osman Aydın ve Cevdet Muslukal.

Editör: Pusula Gazetesi