Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a ayak basışının 86. yıl dönümü törenle kutlandı.
Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 86. yıl dönümü nedeniyle Valilik binası önünde tören düzenlendi. Çelenk sunma törenine Zonguldak Vali Vekili Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, TCSG 86. Bot Komutanı Yüzbaşı Yasin Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Akdemir, "Atatürk, milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine büyük önem vermiş, bu gezilerde bizzat halkın içine girmiş. Halkın görüşlerini almış, kararları bu görüşlerin ışığı altında vermiştir. İnkılaplarını da bu görüşlerle güçlendirmiştir. Cumhuriyet tarihi incelendiğinde 26 Ağustos günü Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli gününe tanıklık ettiği görülmektedir" ifadelerine yer verdi.
Törende günün anlam ve önemine değinen şiir okundu. Anma töreni Maden Mühendisleri Lokali'nin bulunduğu alandaki iskelede devam etti. Vali Vekili Ergi ve beraberindeki protokol üyeleri Atatürk'ün ayak bastığı iskeleden denize karanfil bıraktı. TCSG 86 Bot Komutanlığı'na bağlı askerler bot ile getirdikleri Türk Bayrağı'nı Vali Vekili Ergi'ye teslim etti.
Tören, bayrağı öpen Hüseyin Ergi ve beraberindekiler Türk Bayrağı'nı açarak poz vermesi ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi