10 Kasım Atatürk'ü anma günü programı kapsamında Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kocabey, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Kemal Mert Bilgiç, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Atatürk anıtına Kaymakam Muharrem Coşgun ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın çelenk sunmasının ardından Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki anma programına geçildi

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali Gücük şunları söyledi; "Mensubu olduğu Türk milletini sonsuz bir aşkla seven Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" fikri ile yola çıkan ve milleti için her türlü zorluğa katlanan ve kendini ona adayan, işgal altındaki imparatorluğun küllerinden yep yeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyetin inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür.

Atatürk sahip olduğu yaratıcı ve özgün düşünce kabiliyeti, derin askeri birikimi ve kitleleri peşinden sürükleyen liderlik vasıflarını ile 'harp sanatının' tüm inceliklerini muharebe meydanlarında başarı ile sergilemiş ve bu konuda tüm dünyaya örnek olmuştur ender komutanlardır. Bunun yanında büyük önder, eşine az rastlanır nitelikte bir devlet adamı ve bir çok bakımdan tarihe damgasını vurmuş bir fikir adamıdır.

'Bağımsızlık benim karakterimdir' ve ' Yurtda sulh cihanda sulh' sözleri ile dünyaya en saygın dış politika anlayışı mesajı vermiştir. Atatürk'ün bu evrensel bakış açısı, barışın ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmez olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Milletin bağımsızlığını ve özgürlüğünü dünya barışından ayrı düşünmeyen bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk, bu konuda tüm dünya Ülkerlerinin sevgi ve saygısını kazanmıştır. Büyük önder, fikir ideal ve eserleri ile bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda yaşamaktadır."

Öğrencilerin şiirleri, oratoryo ve ödül töreninin ardından anma programı sona erdi.