Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 5'inci Birleşim Toplantısı, Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşim toplantısı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Zonguldak Merkez Mithatpaşa Mahallesi İsmetpaşa caddesi Okul Sokak'ta bulunan tapu üzerindeki 1357 metrekare yüzölçümlü bina ve bahçesinin yeniden 20 yıl süreyle bedelsiz olarak Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilmesi ile ilgili konu görüşüldü.

Emlak Müdürü Kadir Korkmaz meclis üyelerine verdiği bilgide; "2002 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen bina sözleşmesi normalde 2022 yılında sona eriyor. Ancak Sayın Valimizin bakanlık ile yaptığı görüşme sonucu bakanlık 20 yıl tahsil edilirse binada deprem güçlendirmesi, çatı, asansör ve komple bakım yapabileceğini belirtmesi üzerine mevcut tahsis protokolünün sona erdirilerek yeniden 20 yıllık bir tahsis protokolü ile bakanlığa tahsis edilmesi isteniyor" dedi.

Gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis bir sonraki toplantının 6 Kasım Çarşamba günü yapılması kararıyla sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi