Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu seferde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi için medikal onkoloji uzmanı talep etti.

Haziran ayında gerçekleşen 99. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurası çerçevesinde Zonguldak'a medikal onkoloji uzmanı (Tıbbi Onkolog) atanması için yoğun mücadele veren Yavuzyılmaz, Atatürk Devlet Hastanesine atamanın gerçekleşmesinin ardından, fakülte hastanesi içinde Sağlık Bakanlığına talepte bulundu.

Bakanlık ile yaptığı görüşmede, Dr. Hüseyin Engin'in istifa ile sonuçlanan sürecinin ana nedenlerinden birinin, "ilave uzman personel ihtiyacının zamanında yerine getirilememesi" olduğunu hatırlatan Milletvekili, benzer sorunların yaşanmaması adına 9 Eylül tarihinde gerçekleşecek DHY kurası kapsamında, BEÜ için de bir medikal onkoloji uzmanın atanması gerektiğini söyledi.

Kanser hastası sayısının ülke ortalamasının çok üzerinde olduğu Zonguldak'ta hastaların tedavilerinin aylardır aksamakta olduğunun altını çizen Milletvekili, "Hasta, hasta yakınları çevre illere gitmek zorunda bırakılmakta ve bölgenin ışın tedavisi veren tek 3. basamak hastanesi konumundaki BEÜ Hastanesinde halen medikal onkoloji uzmanı bulunmaktadır." diyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Bilindiği üzere, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, Medikal Onkoloji Uzmanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Hüseyin Engin, 15.04.2021 tarihinde istifa etmiştir.

Söz konusu istifa sonrasında il genelinde kadrolu medikal onkoloji uzmanı kalmamış olup ısrarlı çağrılarımız ve Sağlık Bakanlığı ile kurduğumuz yoğun temasların ardından, 30.06.2021 tarihinde gerçekleşen 99. Dönem DHY Kurası çerçevesinde, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine bir Medikal Onkoloji uzmanı atanmış ve doktorumuz bu hafta göreve başlamıştır.

Ancak, Prof. Dr. Hüseyin Engin'in istifa etmesiyle birlikte il genelinde kadrolu olarak medikal onkolog hekimin kalmamış olması ve yeni hekimimizin atama, göreve başlama sürecinin zaman alması, kanser hastalarımızın tedavilerinde büyük aksaklıklara neden olmuştur.

Bilindiği üzere kanser hastalığına yaklaşım multidisipliner olduğu gibi hastalığın erken teşhisi ve seyrinin sıkı takibi hayati önem arz etmektedir.

Sonuç olarak kanser hastası sayısının ülke ortalamasının çok üzerinde olduğu Zonguldak'ta, hastaların tedavileri aylardır aksamakta, hasta, hasta yakınları çevre illere gitmek zorunda bırakılmakta ve bölgenin ışın tedavisi veren tek 3. basamak hastanesi konumundaki BEÜ Hastanesinde, halen medikal onkoloji uzmanı bulunmamaktadır.

Dr. Hüseyin Engin'in istifa ile sonuçlanan sürecinin ana nedenlerinden birinin, 'ilave uzman personel ihtiyacının zamanında yerine getirilememesi' olduğu düşünüldüğünde, benzer sorunların yaşanmaması ve mevcut sorunların ivedilikle çözümü adına Zonguldak iline yeterli sayıda medikal onkoloji uzmanın atanması gerekmektedir.

Konu hakkında bir kez daha Meclis Başkanlığına soru önergesi sunduğumuz gibi, sorunu Sağlık Bakanlığına da doğrudan aktararak, 9 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan 100. Dönem DHY Kurası kapsamında, BEÜ Hastanesi içinde bir medikal onkoloji uzmanının atanmasını talep etmiş bulunmaktayız.

Zonguldak halkı, kanserin tanı ve tedavisi için yeterli sayıda sağlık emekçisine, tam teşekküllü sağlık tesislerine kavuşuncaya; gerekli sağlık hizmetlerini başka illere gitmek zorunda kalmadan kendi memleketimizde alıncaya dek, bu hayati sorunları gündemde tutmaya devam edeceğiz."