Ergün Atalay, kapalı ocaklarda meydana gelen maden kazalarının silahla adam vurmaktan bir farkının olmadığını söyledi.

"ZONGULDAK'TA KÖMÜR YOKSA ZONGULDAK'IN DEĞERİ YOK"

Zonguldak'ın kömürle değer kazandığını, kömürsüz bir değeri olmadığını söyleyen Vali Erdoğan Bektaş şunları söyledi; "Soma maden kazasından sonra madencileye bir standart geldi. Zonguldak Taşkömürü ülke ekonomisinin kalkınması ve çelik sanayinin gelişmesi anlamında çok önemlidir. Kömür sadece Zonguldak'ta çıkmaktadır. Zonguldak'ta Taşkömürü olduğu sürece değil artmıştır ve kömür yoksa Zonguldak'ın değeri de yoktur. Zonguldak'ın kömür ile kader birliği var. Bu değerleri göz önünde bulundurarak Türk-iş Genel başkanı Ergün Atalay kentte olmak istemiştir. Umarım her geçen gün bir öncekinden daha iyi olur" dedi.


"MADEN KAZALARI YENİDEN GÜNCELLENMELİ"

Ergün Atalay'da yaptığı konuşmasında, madenciler ölmeseydi de biz bu hakları almasaydık diyerek; "Soma'da yaşanan kaza değil iş cinayetidir. Soma maden kazasını ben, ailem ve hiç kimse unutamaz. Keşke Soma'da 301 madencimiz ölmeseydi de bu hakları almasaydık. Madencilerin hakları Soma maden kazasından sonra iyi değiştirildi. Zonguldak'taki maden kazalarını bir çok kez anlattık ama anlatamamıştık. Maden kazaları ile ilgili cezaları yeniden güncellemek lazım. Düzgün işverenlerimize saygı duyuyoruz. Gözünü para bürümüş, istediğin kanunu çıkart, Yasayı, iş sağlığı ve iş güvenliğini çıkart Ama adam hala kanunlara uymuyor. Kapalı ocakları dört yıldır dillendiriyorum. Kapalı ocağı birisi açıyorsa ha silahla adam öldürmüş ha kaza olmuş. Maden de insanı biliyorsa silahla vurmakla eşdeğerdir. Üç kuruş para kazanacak diye insanları öldürmenin bir anlamı yok. Bu bölgede 5 binin üzerinde insan can verdi. Ölenlerin amacı sadece karınlarını doyurmaktı.


"ZONGULDAK'A MADENCİ OKULU YAKIŞIR"

Türkiş Başkanı Ergün Atalay, Zonguldak'a okul yaptırma müjdesi vererek, Zonguldak'ta mutlaka maden ilköğretim okulunun olması gerektiğini ifade ederek; "Türkiş'in Türkiye'de 40'a yakın okulu var. Soma'daki kazadan sonra Soma'ya okul yaptırdık. Türkiş madenci ilköğretim okulu adı altında yapıldı. Zonguldakın neresinde olursa olsun mutlaka türkiş madenci ilköğretim okulu yapılmasını istiyorum. Zonguldak'a türkiş madenci ilköğretim okulu yakışır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi