Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli Teşkilatı'nda görev almış eski yöneticiler, Ali Aslankılıç'ın başarısız olduğunu belirterek; "Aslankılıç'ın iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluklarına ortak olmayı reddediyoruz" diyerek açıklama yaptılar.

Seçimde Ali Aslankılıç'ı desteklemeyeceklerini belirten CHP'liler İYİ Parti'nin adayı Erdinç Kargidan'ı destekleyeceklerini açıkladılar.

Eski yöneticileri yaptığı açıklama şöyle;
"Geçirdiğimiz 2014-2019 döneminde Aslankılıç'ın CHP kimliğini Kilimli Halkına hizmet için değil, kendi çıkarı için kullandığını! 2019-2014 döneminde Erdinç Kargidan'ı CHP'nin Kilimli Belediye Başkan adayı olarak desteklediklerini. Bu nedenle parti içi demokrasi gereği belediye başkan adayının üyelerin oy kullanacağı ön seçim ile belirlenmesini. Önseçim talebinin önce ilçe yönetimine, sonrasında ise CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'a bildirmenin yanında parti üyelerinden de imza topladıklarını. Kilimli İlçe Başkan ve Yönetiminin belediye Başkan adayını ön seçimle belirleneceğinin sözünü verdiğini. Her iki Milletvekilinden ise anket yapılacağının sözünü aldıklarını. Yukarıda sayılan üye taleplerinin ve verilen sözlerin hiç biri tutulmadan Ali Aslankılıç'ın bunca olumsuzluğa rağmen tekrar CHP Kilimli Belediye Başkan adayı yapılmış olmasını kabul edilemez bir dayatma olarak görüyoruz. Bizler geçmiş dönemlerde yöneticilik yapmış kişiler olarak bu dayatmayı ve aday belirleme yöntemini parti içi demokrasiye uygun bulmadığımızın altını çiziyoruz.

Ayrıca Aslankılıç'ın başarısızlığına ve iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluklarına ortak olmayı reddediyoruz. Kilimli Halkı ile iç içe yaşayan biz eski yöneticiler yaptığımız bu toplantıda görüşlerimizi ve aldığımız kararları kamuoyu ile paylaşırken 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde İyi Parti adayı Erdinç Kargidan'ı destekleyeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi