16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde Ak Parti çalışmalara hız verdi. Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel ile birlikte katıldığı toplantılarda yeni anayasaya neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı. Gündüz esnaf ve işyerlerini gece de ev toplantılarını sürdüren Karaduman; "Ev toplantımızda mevcut sistemin milletimize ve ülkemize neler kaybettirdiğini hatırlattık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletimizin yeni sistemde nasıl söz sahibi olacağını, 18-25 yaş arası gençlerimizin niçin mecliste olması gerektiğini, milletvekili sayısının artışının neden gerekli olduğunu ve çift başlılıktan, tek başına bir hükümet modeline geçtiğimizde ülkemizde kalıcı istikrarın nasıl gerçekleşeceğini paylaştık" dedi.

Bahçelievler'de kurulan Pazar yerini ziyaretinin ardından Huzurevi sakinleri ile buluşan Karaduman; "Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanımız Züleyha Yazıcı Arıman ile birlikte huzurevinde amcalarımız ve teyzelerimizi ziyaret ettik, dualarını aldık. Boccia oyunu oynarken onları izledik. 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının önemi anlattık. Her biri eski Türkiye'deki sıkıntıları yaşamış insanlar. 16 Nisan'ı iple çekiyorlar. Hepsi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' diyor" diye konuştu.

Çaydamar Mahallesindeki kahvehane toplantısının ardından Avrupa'da yaşanan gelişmeleri ve baskıları da değerlendiren Karaduman; "

"Kahve toplantımızda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin genel faydalarını anlattık. Anayasa değişikliği ile birlikte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Mesele bu. Yeni sistemde eski Türkiye özleminde olanlar artık milletin adına karar veremeyecekler. Artık sözde, kararda milletin olacak.

Hollanda'nın bakanlarımıza yaptığı engellemeler gösteriyor ki, milletimiz ve Türkiye doğru yolda. Demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten bahseden Avrupa güçlenen Türkiye'nin önüne set koymaya çalışıyor. Her türlü engellemelere rağmen gurbetçi kardeşlerimiz sandıkta bunun cevabını vereceklerdir.

Hayır diyenler siz hala anlamadınız mı? Mesele tek adam değil. Mesele güçlenen Türkiye, mesele dünyada söz sahibi olan Türkiye ve mesele 2023, 2053, 2071 hedeflerine ilerleyen Türkiye" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi