Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, asfalt ihalesinde mutlu sona gelindiğini açıkladı. İhalenin yapıldığını ve bir firmanın ihaleyi aldığını belirten Başkan Ömer Selim Alan, "İhale şu ana kadar tamamlandı diye tahmin ediyorum. Biliyorsunuz ertelenmişti, alan arkadaşımıza hayırlı olsun. Zonguldak halkına da hayırlı olsun. Bir an önce çalışmalara başlayacağız. Başta 4 mahallemizin ana yolu olmak üzere Ekim sonuna kadar hava koşulları el verdiği müddetçe asfaltlama çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir an önce bitirip geri kalan kısımları da önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. Asfalt ihalesini Öncü İnşaat Şirketinin kazandığı öğrenildi.

İhaleye Öncü, Turyat, Genkar, Azelli adlı firmaların katıldığı öğrenildi. İhaleyi 4,682,500 tl bedelle kazanan Öncü İnşaat, 2 Mayıs 2019 tarihinde yapılan ihaleyi de kazanmıştı.

Daha önce yapılan ihaleyi de Öncü İnşaat kazanmış, rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Yenilenen ihaleyi de Öncü İnşaat kazasında "Keşke önceki ihale iptal edilmeseydi. Sezon bitti" yorumları yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi