Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Düzce'de yürütülen toplu makinalı çalışmalara hızla devam ediliyor.
Bolu Dağı eteklerinden doğup Düzce il merkezinden geçerek Küçük Melen Çayı'na mansaplanan Asarsuyu Deresi'nde gerçekleştirilen toplu makinalı çalışma ile dere yatağında biriken malzemeler temizlenerek muhtemel taşkın zararlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Toplamda 5 bin 430 metrelik mesafede gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında 197 bin 368 metreküp kazı, 355 bin 262 ton da kazı nakli sağlanacak. Şu ana kadar derenin 2 bin 88 metresi temizlenirken 75 bin 925 metreküp kazı yapıldı ve 135 bin 354 metreküp nakliye tamamlandı.
Yılsonunda tamamlanması hedeflenen toplu makinalı çalışma 2 milyon 800 bin TL'ye mal edilecek.
"İnsanımızı ve toprağımızı korumaya devam edeceğiz"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde ıslah çalışmaları konusunda çok muazzam işler yaptıklarını belirterek "Özellikle Karadeniz bölgesinde hem inşa ettiğimiz taşkın koruma tesisleri ile hem de yaptığımız toplu makinalı çalışmalarla muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bakanlık olarak bu tür projelerle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere insanımızı ve toprağımızı korumaya devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi