Merkez Hakem Kurulu 2020-2021 Futbol Sezonu itibariyle Süper Lig, Klasman hakem ve yardımcı hakemleri ile Bölgesel hakemleri HAGESİS yani Hakem Gelişim Sistemi üzerinden takip edecek.

Yeni uygulama ile hakemlere bireysel sorumluluk yüklenecek. Eskisi gibi İl Hakem Kurulları gözetiminde idmanlar yapılmayacak idman ve atletik test performansı tamamen hakemlerin sorumluluğunda olacak.

TFF den hakemlerin polar saatleri veya kişisel mail adreslerine gelen idman programına göre hakemler idmanlarını bireysel olarak yapacak ve yine bu polar saat üzerinden TFF ye gönderecekler. TFF hakemleri bu saat üzerinden yani HAGESİS ile hakemlerin: Hakemin haftalık antrenman şiddetlerini, haftalık, aylık ve yıllık antrenman sayılarını, yıllık toplam müsabaka sayılarını, müsabakalarının ortalama birbirine olan gün uzaklığını, iki müsabaka arasındaki toplam antrenman şiddet ortalamalarını, toplam antrenman şiddet ve hacim oranları ile müsabaka şiddet ve hacim oran karşılaştırmalarını, müsabaka zorlanma oranlarını, haftalık antrenman dışı bedensel yıpranmayı (artmış psikolojik yük), müsabaka sonrası fiziksel ve bedensel yıpranma dışı toparlanma sürelerini, artmış antrenman durumunu, uyku kalitesi puantajlarını, sıcaklık değişikliklerini, seyahat sürelerini ve bununla ilişkili olarak toplam seyahat yükünü, "On-field review" egzersiz skorlarını, aplikasyon üzerinden gönderilen mini sınavlardaki puanlarını, aplikasyon üzerinden gönderilen tek pozisyonluk yoklamalardaki doğruluk oranlarını, sakatlığa yatkınlık risklerini, sakatlı tespit, rapor, görüntülerini, sakatlık sonrası rehabilitasyon ve sahaya dönüş öncesi yapılan SHT test skorlarını ve tüm bunlarla ilişkili olarak; hakemin müsabaka puanlarını ALGORİTMİK OLARAK dökümante ediyor.

Hakemlerin idman performansından İl Hakem Kurulları değil tamamen hakemlerin kendileri sorumlu olacak. Çünkü idman programları artık il hakem kurullarına değil hakemlerin bireysel olarak kendilerine geliyor ve idmanlarını bireysel olarak yapmaları isteniyor. Bu süreçte sorumluluk hakemin kendisine veriliyor.

Bu kapsamda TFF Süper lig, Klasman ve Bölgesel Yardımcı ile Kadın Bölgesel Hakem ve Kadın Bölgesel yardımcı hakemlerine sezon başı hakemleri belirli merkezlerde toplayarak hakemlerin idmanlarını yeterince yapıp yapmadığını kontrol amaçlı atletik testten geçiriyor. Koşuda başarırız olanlara bir sonraki atletik teste kadar müsabaka vermiyor.