Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, kahveci esnafının halinin içler acısı olduğunu belirterek, " Ya oyunlar serbest bırakılsın ya da kahvehane işletmelerine kira yardımı yapılsın." çağrısında bulundu.

Küçük, Zonguldak'ta odaya bağlı 140'a yakın esnafının işyerlerinin açık olmasına rağmen oyun yasağı nedeniyle dolaylı olarak kapalı durumda olduğunu belirtti.

Günde 25-30 bardak çay satarak kiranın, verginin ödenemeyeceğini belirten Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, şunları ifade etti:

"Covid-19 sürecinde kahveler aylardır kapalı, kapalıydı açıldı ama oyunlar serbest bırakılmadı. Şunu ifade etmek istiyorum 16 Mart'ta genelgelerle kapattık yani 19'unda tedbirler kapsamında itibariyle faaliyete başladı. Fakat genelgede taş okey gibi, iskambil gibi tavla gibi oyunların yasak olduğu bu süreç devam ediyor ve ne zaman serbest bırakılacağı ile ilgili bize herhangi bir tarih verilmedi.

Bizim şu anda Zonguldak'ta odamıza bağlı 140'a yakın esnaf arkadaşımız kahveci arkadaşımız iş yerleri açık olmasına rağmen dolaylı olarak kapalı durumda. Birçok işletmemiz de kapalı durumda, çünkü oyunlar yok. Oyunlar olmayınca açık olmamız bir şey ifade etmez. Ağustos ayının 15'i ile birlikte bu sürecin Hemen hemen 4 aydan fazla olduğu ortadadır. Şimdi biz esnaf arkadaşlarımıza cevap veremiyoruz. Biz hükümetimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, bakanımızdan bizlerin de sesini duymasını istiyoruz. Bizim artık dayanacak gücümüz yok. Esnaf arkadaşlarımız kira ödeyemiyorlar. Günlük 20 bardak- 30 bardak çay satarak kira ödenemez, sigorta primi ödenemez, vergi ödenemez. Biz esnaf arkadaşlarımıza cevap veremez durumdayız. Bizim oyunların yasak olmasından dolayı süreç devam ettiği için en azından kahveci esnaf arkadaşımıza kira yardımını talep ediyorum. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından veya devletimiz tarafından gerekli kira yardımı yapılmasını istiyoruz. Kısaca ya oyunları serbest bırakın ya da kahvehane işletmelerine kira yardımı yapılsın."