Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği (TURÇEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın öncülüğünde Dünya turizmine yön veren 52 ülkeden davet ettiği gazetecilerin katılımıyla "Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması" düzenleyecek.
Antalya´da 19-21 Şubat 2010 tarihleri arasında bu yıl ilki yapılacak olan "Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması" sempozyumu sektörel aktörlerin medyadan beklentileri, medyanın turizm sektörü ile ilişkilerini ulusal ve uluslararası taraflarıyla inceleme ortamı hazırlamayı hedefliyor. Sempozyumda, yabancı medyanın gözünden Türk turizminin dünya vitrinindeki yeri ve imajına katkı vermek için atölye çalışmaları ve özel oturumlarla Türk turizmi anlatılacak.
Sempozyumda, Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Türkiye sunumu ve kültürel değerlerimiz hakkında bilgilendirilmeler yapacak. Antalya Belediyesi Turizm Müdürlüğü tarafından etkinlik kapsamında davet edilen gazetecilere yönelik, bir kültür turu düzenleyecek. Program süresince sektör aktörlerine yönelik hazırlanan özel oturumlarla yabancı medya mensuplarına bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.
"Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması" etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul un, coğrafi konumu ve binlerce yıllık kültürel mirasıyla, dünya metropolleri arasındaki ayrıcalıklı konumunu anlatan özel sunum yapacak.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Türkiye´de yerleşik medya mensupları için sağlanan kolaylıklar hakkında yabancı medya mensuplarına bir bilgilendirme toplantısı yapacak. Türkiye´ye turist gönderen ülkelerin önde gelen medya kuruluşlarının temsilcileri, yapımcılar ve editörlerle ülkemizin önde gelen turizm meslek örgütleri ve kuruluşlarının temsilcilerini özel oturumlarla atölye çalışmaları yapacak.
"Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması" Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay´ın vereceği resepsiyonla başlayacak. Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Vekili İbrahim Yazar, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Karabük Milletvekili Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi ve Başbakan Danışmanı
Mustafa Ünal, Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı TUI Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner, TTYD Genel Sekreteri Koray Yetik, TRT Turizm Yayınları/Kanalı Koordinatörü Hudai Yılmazkan, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim AYDIN, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, gün boyu sürecek sunum ve panellerle Türk turizmini anlatacak.
Antalya Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyanın 52 ülkesinden gelen 100 yabancı gazetecinin katılımıyla düzenlenecek basın toplantısının anahtar konuşmacısı olarak katılacak.
İspanya (Eİ) Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Assoc. Prof. Samuel Martin Barbero, Arap Gazeteciler Derneği Başkanı Sateh Nourreddine, Avrupa Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Assoc. Prof. L. Doğan Tılıç ve çok sayıda ulusal ve uluslar arası medya kuruluşu temsilcisi panel ve atölye çalışmaları yapacak.
Ayrıca dünya turizm ve çevre gazetecilerinin kendi ülkeleriyle ilgili haber, görsel (fotoğraf-video) istatistik bilgi, tanıtım içeriklerinin paylaşılacağı özel network kurulması işletilmesi ve network´e üye alınması konularının tartışıldığı özel oturumda çalışmalar yapacaklar. Sözkonusu network´e üye ülke gazeteciler her yıl özel raporlarla ülkelerin turizm ve çevre performanslarını alan bilgileri ışığında değerlendirerek ülke raporları halinde yayınlayacaklar.Network içerisinde ülke tanıtımına yönelik
içeriklerde yayınlanabilecek.
Uluslararası Turizm ve Çevre medya iletişim ağı içerisinde ülke haberleri, analizleri ve hazırladığı araştırma dosyalarıyla, doğru ve tarafsız bilgilendirme ilkesi doğrultusunda turizm, seyahat, çevre konularında haber yapan yayın kuruluşu ve gazetecilerinin ağa üye ülkelerle ilgili bilgi önceliklerini ve sektörel pozisyonlarını ortaya koymayı hedefliyor. Ayrıca ağda üye olan gazetecilerin haber konularıyla ilgili AB aktörlerinin ve AB ile ilgili tüm karar alıcılarının gündemini etkilemek; turizm ve çevre
konularında AB politikalarının belirlenmesine katkıda bulunmak çalışmanın öncelikleri arasında yer alıyor.
Editör: Pusula Gazetesi