Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu ilçe kongresinde 21. dönem DYP Milletvekili Mustafa Eren, ilçe başkanlığına seçildi.
Tek Liste ile gidilen CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı kongresinde Başkanlığa seçilen Mustafa Eren yaptığı konuşmada, bu göreve ezber bozmak için, konuşmayanları konuşturmak, gerekirse onların adına konuşmak için talip olduğunu söyleyerek, "Bizim kavgamız küçük soygunları el feneri ile büyük soygunları deniz feneri ile yapanlarladır" dedi.
100 Delegenin oy kullandığı ve tek liste ile gidilen seçimlerde Mustafa Eren, İlçe Başkanlığına seçildi. Safranbolu Moda düğün salonunda gerçekleşen kongreye, CHP Karabük İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, Eflani, Yenice ve Ovacuma Teşkilatları ile çok sayıda davetli katıldı.
Divan Başkanlığını Mehmet Oğuz´un yaptığı kongrede en yaşlı CHP´li Kemal Ayaroğlu´da onure edilerek divan üyesi oldu. Kongreyi yöneten Divan Başkanı Mehmet Oğuz´un konuşmasının ardından Rıfat Ereyizlioğlu ve Bayram Karadağ birer konuşma yaptı.
CHP İl Başkanı Bayram Karadağ konuşmasında terör örgütü PKK militanlarını çiçekle karşılayan iktidar partisinin tekel işçilerini tazikli sularla dağıtılmasını kınayarak AK Parti hükümetini eleştirdi.
CHP Safranbolu ilçe kongresinin sevginin yaşandığı anlamlı bir gün olan 14 Şubat´ta gerçekleştirildiğini ifade eden Mustafa Eren, " Bugün sevgi günü belki ama seçildiğimiz andan itibaren bizim kavgamız başlayacaktır. Kavgamız emekten yana doğrudan yana olacaktır. Ben bu göreve talip olurken herkes çok şaşırdı. Belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptım ama hiçbir zaman koltuklar bağlı kalmadım. Makamlar gelip geçicidir, ordan indiğin zaman sokakta senin yanına gelen selam veren insanlar varsa demek ki sevgiyi kazanmışsındır. Bu nedenle alnım açık, başım dik memleketimde dolaşıyorum. Ben bu göreve ezber bozmak için, konuşmayanları konuşturmak gerekirse onların adına konuşmak için talip oldum" dedi.
Bugün baktığında yıllardır CHP mücadele etmiş insanların tek başlarına bırakıldığını gördüğünü de söyleyen Eren açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bunda yalnızca yönetimlere suç vermemek gerekiyor, Safranbolu´da partimizde üyeliği bulunmayan 33 tane köy var. Seçmen sayısı 28 bin olan Safranbolu´da en azından bunun yüzde 10´u kadar üyemiz olması gerekir. Hedeflerimiz büyüktür. Ağır Sanayinin başkenti olan Karabük bir zamanlar sendikası ile birlikte 137 gün grev yaparak hak mücadelesinde bulunmuştu. O günlerde hatırlıyorum işçiye bir çok yerden yardım edilmişti. Şimdi aynı mücadeleyi yapan tekel işçilerine neden destek olmuyoruz. Ben buradan Safranbolu halkı adına ilk görev olarak bunu başlatacağım. Tekel işçilerine yardım kampanyasını yarından itibaren başlatacağımı duyuruyorum. Bizim kavgamız küçük soygunları el feneri ile büyük soygunları deniz feneri ile yapanlarladır. CHP halkımızın yanında haksızların karşısındadır. Safranbolu´da partimiz giderek büyüyecektir. Hayırlı olsun."
100 delegenin oy kullandığı ilçe başkanı ve yönetimi için yapılan seçimle oy çokluğu ile Mustafa Eren CHP Safranbolu İlçe Başkanı seçildi. Eren´in başkan olduğu ilçe yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Hasan Ayyıldız, M. Akif Beten, Muhsin Çakır, Sait Erçin, Rıfat Ereyizlioğlu, İsmail Etişken, Handan Göçmen, Orhan Karadağ, Selma Top, Mustafa Özbek.
Editör: Pusula Gazetesi