Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday listesini açıkladı. TBMM'de 5 koltuğu bulunan Zonguldak için MHP'nin listesinde ilk sırayı, İl Başkanlığı görevinden istifa eden ve aday olan Hamdi Ayan aldı. 11 Milletvekili Aday Adayı bulunan MHP'nin Milletvekili Adayları şu isimlerden oluştu; 1-Hamdi Ayan, 2-Abdullah Bekar, 3-Fehmi Nuhoğlu, 4-Taner Kayı, 5-Sebil Sümeyye Bıyıklı.

Listelerin Genel Merkez tarafından ince elenip sık dokunarak ve kamuoyu yoklamasıyla hazırlandığına dikkat çeken MHP 1'inci sıra Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, "Liste Zonguldak'ı kucaklayan, dengeli bir listedir. Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız tarafından bütün ayrıntıları düşünülmüş ve süzgeçten geçirilerek oluşturulmuş bir listedir. Genel Başkanımızın takdir ettiği lise bizim için en güzel listedir. Zonguldak için hayırlısı olsun" diye konuştu.

Zonguldak'ın içinde bulunduğu durum ortadadır. Bu tablonun sonunda MHP2nin 2 milletvekili çıkartması kaçınılmazdır. Biz zaten listeler açıklanmadan bütün teşkilatımızla mahalle mahalle, köy köy gezemeye başladık. 21 yıldır bu dava için, Türkiye için ve Zonguldak için mücadele ediyorum. Böylesi bir insan ve böylesi bir teveccüh kabulü olan bir dönem görmedim. Öncesinden gelen siyasi alt yapımızla bu seçimde 2 milletvekili çıkartacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi