Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde mobilya, ev ve tekstil ürünleri satan bir mağaza kriz nedeniyle ürünlerini yarı fiyattan satışa çıkartınca ürün almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Kepez Siteler mevkiinde mobilya, ev ve tekstil ürünleri satan bir mağaza, satışını artırabilmek için ürünlerinin fiyatlarını yarı yarıya indirdiğini açıkladı. Bugün 10-00 ile 16-00 saatleri arasında yarı fiyatına satış yapılacağını duyan vatandaşlar mağaza önünde saatler öncesinden beklemeye başladı. Mağaza görevlileri tarafından kapıların açılmasının ardından vatandaşlar ucuz ürünlerden alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Vatandaşlardan bazıları yaşananları rezillik olarak nitelendirdi. İçeriye girmek isteyen kadın, erkek ve çocuklar birbirlerini ezdi. Mağaza önünde bekleyen özel güvenlik görevlileri ezilme tehlikesi geçiren vatandaşlara yardımcı oldu. Vatandaşları sakin olmaları konusunda uyaran güvenlik görevlileri bazı vatandaşlarla tartışma yaşadı.

İçeride alışveriş yapan vatandaşlar kasaya paralarını ödedikten sonra dışarıda bekleyen kalabalıktan dolayı mağaza dışına çıkmakta güçlük çekti. İzdihama rağmen alışveriş yapabilen vatandaşlar aldıkları ürünlerle evlerinin yolunu tuttu.



Editör: Pusula Gazetesi