Bartın´ın Amasra ilçesinde yatırım gerçekleştiren Hattat Holding Hema Endüsti A.Ş. yapılan yatırımların 100 yıllık olduğunu açıkladı. Hattat Holding Kurumsal İletişim Yetkilisi Mustafa Yavuz, "Bartın´a yatırım yapmamızın en büyük nedeni taşkömürünün bu havzada bulunmasıdır. Türkiye´nin her yerinde linyit kömürü mevcutken taşkömürü sadece Zonguldak, Bartın ve biraz da Kastamonu´da bulunmaktadır. Allah taşkömürünü bir nimet olarak sadece buraya vermiş. Kendi yer altı zenginliğimiz olan bu kömürü çok kısa süre sonra çıkartarak ülke ekonomisine kazandıracağız. Yapmış olduğumuz sondaj çalışmalarından elde edilen sonuçlara göre toplam 573 milyon ton çıkarılabilir rezerv olduğu hesaplanmıştır. Sondaj çalışmalarımız halen devam etmekte olup, yapmış olduğumuz sondajlar arttıkça bu rezervin çok daha fazla olduğu gözlemlenmektedir. Hedef olarak belirlediğimiz yılda 5 milyon tonluk kömür üretimi ile yaklaşık olarak 100 yıl bu bölgede çalışmalarımız devam edecektir. Bu çalışmalar Bartın yöresinin çehresini değiştirecek ve Bartın Türkiye´nin parlayan yıldızı olacaktır" dedi.


KUYULARDA EKSİ 620 SEVİYESİNE İNİLDİ
Hattat Holding Kurumsal İletişim Yetkilisi Mustafa Yavuz, "Şu anda Amasra Kuyumuz bitmiş durumda Gömü kuyumuz ise (-) eksi 620 seviyesinde bulunuyor. Bir kaç ay içerinde bu kuyumuzun da bitmesi planlanmaktadır. Hema Kazpınarı kuyumuzda da çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmekte olup tüm kuyuların bitmesi için gerekli çalışmalar seri olarak yapılmaktadır. Medeniyet demek enerji demektir. Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımızda hepsinin kendi enerjisini kendisinin ürettiğini görüyoruz" dedi.


ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK GİDERİLECEK
Hattat Holding Kurumsal İletişim Yetkilisi Mustafa Yavuz, "Taşkömürüne katma değer sağlayacak olan çevreye duyarlı olarak kurulacak olan Enerji Santralinde ülkemizin dışa bağımlı olduğu enerji açığını bir nebze olsun kapatacağız. Kurulacak olan bu santral ülkemizin yüzde 8- yüzde 10 arasındaki enerji ihtiyacını karşılayacak. Hema olarak diğer projelerimizde almış olduğumuz çevre ödüllerini son teknoloji ürünü olacak enerji santrali yatırımımızda da alacağımızdan eminim" dedi.


BÖLGEDE YATIRIMLAR SÜRECEK
Hattat Holding Kurumsal İletişim Yetkilisi Mustafa Yavuz, "Yüzde 80 yurt dışına bağımlı olduğumuz düşünüldüğünde ´Batı Karadeniz Enerji Üssü´ projesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Hema olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlarda çevreye olan duyarlılığımız bu bölgede yapacağımız yatırımlarda da sürecektir" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi