Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, CHP İl Başkanı tarafından yapılan eleştirilere cevap verdi.
Bölgesel teşvik konusunda Karabük´ün 3. bölgede yer aldığından kentte yapılan Karabük Özel Medikar Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, hastane inşaatının hızlı ilerlemesinde teşvikin önemli rol oynadığını ifade etti. Ayar, muhalefet tarafından kendilerine hak etmedikleri eleştirilerin yapıldığını söyledi. Ayar "Şu anda Karabük´te sağlık teşvikinden yararlanarak yükselen ilk teşvik yatırımının önündeyiz. Bunda hükümetimizin çok büyük payı var. Bu özel sektör yatırımı teşvikin kendisine getirdiği çok ciddi imkanlardan faydalanıyor. Gelir vergisi muafiyeti başta olmak üzere, burada sigortalı çalışanların SSK primlerinin işveren payını devlet ödüyor. Bunlar çok küçük gibi görünüyor olabilir ama üst üste koyduğunuzda bunlar çok ciddi rakamları teşkil ediyor. Eğer bugün bu yatırım teşvikten yararlanamasaydı, bu kadar seri bir şekilde ilerlemezdi. Görmeyen göz için bir şey demek çok mümkün değil. Burada atılan temelin altımlasın da dahi devletin yapmış olduğu teşvikin rolü ve etkisi vardır. Bununla birlikte Karabük´te Polis Meslek Yüksek Okulu, Olimpik kapalı yüzme havuz inşaatlarımız ilerliyor. Bunlar hep bizim attığımız temeller ve bu yıl içinde Polis Meslek yüksek Okulumuz bitecek. Bunun yanında adetini bile söyleyemediğimiz bir çok okulunun temelini attık. Bunlar hep Karabük adına yapılan yatırımlar. Yollar keza öyle. Bunlar görmek lazım. Buralarda bir şeyleri eleştirirken, arkadaşlarımız acaba Karabük için ne yaptı. Sadece muhalefet yapmaktan ve kafa karıştırmaktan başka Karabük için yaptıkları veya faydalı olmak adına mücadele ettikleri bir şey var mı?. Sadece çıkıyorlar Karabük´e bir şey yapılmıyor. Hayır efendim şiddetle ret ediyoruz. Karabük bizim iktidarımız dönemimizde çok ciddi yatırımlara kavuşmuştur ve kavuşmaya da devam edecektir. Biz hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu konuda her kim polemik oluşturmaya çalışsa da yapılan hizmetler halkın gözü önündedir " dedi.
Basın mensuplarının Olimpik yüzme havuzu ile ilgili yapılan üç farklı açıklamayı hatırlatmaları üzerine Ayar " Muallakta olan bir şey varsa doğru ya da yanlış diyerek birilerine ithamda bulunmak yanlış olur. Son durum nedir biz bunu araştıracağız. Bu bizim görevimiz" diye kaydetti.
Polis Meslek Yüksek Okulunun 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde eğitim ve öğretime açılıp, açılmayacağı yönündeki soruyu ise Ayar "İnşaat bitti sayılır. İnce işleri yapılıyor. Yaz aylarında tamamen bitmiş olur. Ama eğitim ve öğretime açılması konusunda net bir şey söylemek yanlış olur. Bunun çabası içersindeyiz ve beklentimiz bu yöndedir" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi