2005&8211;2006 futbol sezonunda kazandıkları Minikler Ligi şampiyonluğuyla altyapıda büyük bir atılım içerisine giren ve 18 yaş altı kategorilerin büyük kısmında şampiyonluklar elde eden Polisgücüspor, başarılı grafiğine bu sezon da devam ediyor.


Geleneksel olarak 19 A Gençler Ligi´nde başarılı bir performans sergileyemeyen ve alt sıralarda kalan kırmızı-beyazlı ekip, bu başarısızlığını U 15 Yıldızlar Ligi´nde ortaya koyduğu üst düzey performansla unutturdu.


U 15 Ligi´nde oynadığı 8 maçın 7´sini kazanan ve sadece Kozcağız Belediyespor´a 1 puan kaptıran Polisgücüspor, adım adım şampiyonluğa gidiyor.


Lige en güçlü rakiplerinden biri olan Kemerspor´u 2-1´lik skorla mağlup ederek başlayan Polisgücüspor, ikinci karşılaşmasında da Kemer Gençlikspor´u 4 golle geçti. 3. haftada Kızılelma Kültürspor´u 17-1´lik skorla devirmeyi başaran Murat İbiş´in öğrencileri, bir sonraki hafta da Bartın Gençlikspor´u 9-0´la sahadan sildi. Polisgücüspor ligin ilk devresinin kapanış maçında ise Kozcağız Belediyespor´la 1&8211;1 berabere kaldı. Ligin ilk devresini 13 puanla lider tamamlayan Polisgücüspor, ikinci yarının ilk karşılaşmasında Kemerspor´u bir kez daha yenerek şampiyonluk yolunu yarıladı. 7. haftada Kemer Gençlikspor´u 3-0´la geçen kırmızı-beyazlılar, Kızılelma Kültürspor karşılaşmasında hükmen aldığı 3 puanla puanını 22´ye yükseltmeyi başardı. U 15 ligi müsabakalarının Atatürk Stadyumu´nun zemininin futbola elverişli olmaması sebebiyle ertelenmesi nedeniyle iki haftadır müsabakaya çıkamayan Polisgücüspor, ligin son haftasında oynayacağı Kozcağız Belediyespor karşılaşmasından puanla ayrıldığı takdirde geçen sezon olduğu gibi bu sezon da U 15 Ligi´nin şampiyonu olacak ve ilimizi Türkiye Futbol Federasyonu 15 yaş altı birinci kademe grup müsabakalarında temsil etme hakkı kazanacak.


Yıldızların son şampiyonu


Polisgücüspor U 15 Takımı geçtiğimiz sezon da U 15 Ligi´ni şampiyonlukla tamamlamıştı. Fizik ve teknik açıdan oldukça başarılı oyuncularla mücadele eden kırmızı-beyazlı ekip yarı finalde Kemerspor´u finalde de Bartın Gençlikspor´u yenerek Bartın U 15 Ligi şampiyonu olmayı başarmıştı.


İlimizi Türkiye Futbol Federasyonu 15 yaş altı birinci kademe grup müsabakalarında temsil etme hakkı kazanan Polisgücüspor, Bolu ilinde oynadığı müsabakalarda şanssız maçlar çıkartarak tur atlama şansını kaçırmıştı.


U 15 Ligi´ne iki sezondur damgasını vuran Polisgücüspor, U 17 Ligi´ne de başarılı bir giriş yaptı. Ligin ilk maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği Kozcağız Belediyespor´la berabere kalmayı başaran kırmızı-beyazlılar, ikinci haftada Kemer Gençlikspor´u 9-2´lik skorla dağıttı. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmada ise Kemerspor´la karşı karşıya gelen Polisgücüspor, güçlü rakibini yenerek ligin son haftasına zirve ortağı olarak girmeyi başardı. Bir maç eksiği bulunan Polisgücüspor, devrenin son maçını Bartın Gençlikspor´la yapacak.


3 maçta aldığı 2 galibiyet ve bir beraberlikle 7 puan toplayan Polisgücüspor 4 maçta 8 puan toplayan Kozcağız Belediyespor´un ardından ikinci sırada geliyor.


Son şampiyonu tahtından edebilir


Geçtiğimiz sezon sergilediği müthiş performansla U 17 B Gençler Ligi´ni şampiyon olarak tamamlayan Kozcağız Belediyespor, şampiyon kadrosunun birçoğunu elinde tutmasına rağmen tam randıman veremiyor. Ligin ikinci haftasında karşısında beklemediği bir Polisgücüspor bulan ve sahasında iki puan kaybeden Kozcağız Belediyespor, Bartın Gençlikspor´a da puan kaptırınca şansını azalttı. Halen maç fazlasıyla lider konumda bulunan Kozcağız Belediyespor´un ligin ilk devresini hangi sıralamada bitireceğini Polisgücüspor-Bartın Gençlikspor karşılaşmasının sonucu belirleyecek.


Polis kendi ipini çekecek


U 17 Ligi´nin henüz ilk devresinde avantajlı bir konuma geçen Polisgücüspor, ligin kalan maçlarında puan kaybı yaşamadığı sürece şampiyon olacak. Polisgücüspor ligin ikinci devresinin ilk haftası bay olacağı için sahaya çıkmayacak.

Editör: Pusula Gazetesi