Zonguldak Kent Konseyi bünyesinde mahalle meclisleri oluşturulmaya başlandı. İlk Mahalle Meclisi Çınartepe Mahallesi&[#]8217;nde oluşturuldu. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin başkanlığında yapılan ilk toplantıda görev dağılımı yapılarak çalışma yönergesi üzerine duruldu. Sezgin Mahalle Meclisleri ile sorunların müşterek çözümü sağlanacağını ve muhtarların daha güçlü olacağını söyledi.
Zonguldak Kent Konseyi&[#]8217;nin bir süredir üzerinde çalıştığı Mahalle Meclisleri için start verildi. Geçen günlerde toplanan Zonguldak Kent Konseyi Genel Kurulu&[#]8217;nda gündeme oluşturulması oy birliği ile onaylanan Mahalle Meclisleri ile ilgili ilk uygulama Çınartepe Mahallesi&[#]8217;nde yapıldı.
Mahalle Meclisi Çalışma Yönergesi kapsamında çalışacak olan Meclis ilk toplantısını Karaelmas Küçük Sanayi Sitesi&[#]8217;nde gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin&[#]8217;in başkanlık ettiği toplantıya Yürütme Kurulu Üyesi Atilla Öksüz, Mahalle Muhtarı Okan Girgin, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve mahalle sakini Gürbüz Kamber ile meclis üyeleri katıldı.
Toplantının başında Mahalle Muhtarı Okan Girgin ve mecliste görev alan mahalle sakinlerini kutlayan Sezgin, &[#]8220;Mahalle Meclisleri muhtarlarımızın elini güçlendirerek daha önce bireysel kalan çabaların daha güçlü bir şekilde yerel yönetimlere aktarılmasını sağlayacak. Mahalleli sorunların çözümünde ve talepleriyle ilgili daha organize bir çalışma yapabilecekler. Katılımcılığı sağlayacak bu çalışmayı ilk yapan mahallemiz Çınartepe oldu. Burada güçlü bir meclis oluşturulduğunu görüyoruz. Muhtarlarımız Mahalle Meclislerimizin doğal olarak başkanlığını yürütecekler. Okan Muhtarımız bu konuda çok heyecanlı ve çalışkan. Kendisini kutluyorum&[#]8221; dedi.
Toplantıda yapılan değerlendirmelerin ardından meclis görev dağılımı yapıldı. Ramazan Yıldız Başkan Yardımcılığı&[#]8217;na, Reşat Demirbaş sekreterliğe seçildi. Her kesimden mahalle sakinlerinin bir arada oluğu bir meclis oluşturduklarını belirten Mahalle Meclisi Başkanı Muhtar Okan Girgin, &[#]8220;Mahallemiz giderek büyüyen ve gelişen bir mahalle. Karaelmas Küçük Sanayi Sitesi&[#]8217;nin Mahallemizde olmasının yanı sıra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin eski Kok Fabrikası&[#]8217;nın bulunduğu alanda Güzel Sanatlar Fakültesi kurulmasıyla ilgili olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun yer tahsisi yaptığını öğrendik. Mahallemiz maden müzesinin de yapılmasıyla daha önemli bir konum kazanacak. Kent Konseyi Başkanımız Yesari Sezgin ve yürütme kuruluna çok teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Toplantıda meclis üyeleri görüş ve önerilerini paylaştı. Yürütme Kurulu Üyesi Atilla Öksüz de toplantıda yaptığı değerlendirmede, &[#]8220;Amaç sadece sorunları yerel yönetimlere aktarmak olmamalı. Meclisin önemli bir olgusu da mahalle de sosyal sorunlarla ilgili kendi içinde çalışma yapmaları da gerekiyor. Gerek eğitim gerek spor ve diğer alanlarda paylaşmayı amaçlıyor. Bu tarafının da unutulmaması gerekir. Bu tür oluşumlarda başta ilgi çok fazla oluyor. Pek çok kişi bu oluşumlarda yer almak istiyor ancak iş çalışmaya gelince aynı ilgi gösterilmiyor. Bu yüzden meclis üyelerinin bu kıstası göz önünde bulundurmaları gerekir. Çınartepe Meclisi belli ki sıkı bir meclis olacak&[#]8221; diye konuştu.
Aralarında okul müdürleri, öğretmen Maden Mühendisi, esnaf bulunan meclis diğer mahalleler içinde örnek teşkil edecek. Mahalle meclisinde ise şu isimler yer aldı:
&[#]8220;Okan Birgül Ramazan Yıldız, Reşat Demirbaş, Gürbüz Kamber, İsmail Sarıaydın, Sefa Elibol, Erol Alkas, Cengiz Akdeniz, Ferda Demirtürk, Mehmet Girgin, Onur Atalay, Serkan Sarı, Zihni Girgin, Cemal Metin, Serkan Kocasoy, Aykut Özertuğrul, Tanju Girgin, Tekin Mert, Engin Akdeniz, Nazmi Şahin.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi