Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Ar-Ge Robot Ekibi), Toplam Kalite ödül sürecinde de Zonguldak birincisi olarak ilin en kaliteli okulu olduğunu tescilledi. Ekip, birincilik ödüllerini Mesleki Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan ödül töreninde Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir&[#]8217;den aldı. Ödül töreninde konuşma yapan Okul Müdürü Burhan Koyu, &[#]8220;Bu ödülü gerçek sahipleri olan öğrencilerimize vermek istiyorum&[#]8221; diyerek alkış topladı.
Ayrıca Zonguldak Valisi Erdal Ata imzasıyla emeği geçen çalışanlara Teşekkür Belgesi verildi. Okulun Elektronik Bölümü Öğrencilerinin hazırladığı ve Patent alma sürecinde Türk Patent Enstitüsü incelemesinden başarıyla geçerek Avrupa&[#]8217;ya incelenmeye giden &[#]8216;Eko-Enerji&[#]8217; isimli yenilenebilir enerji üretimi projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteğe layık görülerek destek kapsamına alındı.
Zonguldak ilinde ilk ve tek TÜBİTAK destekli proje yürüten okul olma unvanı da Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi&[#]8217;nin oldu. Ödül sürecinde derece alan diğer okullar ise şöyle sıralandı:
&[#]8220;&[#]8217;Yılın Kaliteli Ekibi&[#]8217; Kategorisinde birinci Zonguldak Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, ikinci Çaycuma Sandallar ilköğretim Okulu, üçüncü Kdz. Ereğli Dikmen ilköğretim Okulu. &[#]8216;Yılın Kaliteli Okulu / Kurumu&[#]8217; Kategorisinde, birinci Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi, ikinci Zonguldak Kız Meslek ve Meslek Lisesi, üçüncü Devrek Yazıcık İlköğretim Okulu.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi