Açıklamada, haberlerin çarpıtıldığı velilerin kendi istekleri ile çocuklarının kaydını başka bir okula yaptırdıklarını ve yine kendileri tarafından okuldan alındıkları ifade edildi.

Okul yetkilileri konu ile ilgili olarak ; "Adı geçen Ş.E. , S.E., B.E. isimli velilerin okula gelerek çocuklarını başka bir koleje kaydettirdiklerini, çocukların başka bir okulda eğitime devam edeceklerini söylemişlerdir.

Aynı gün çocuklar yemekhanede öğle yemeği yerken Ş.E. , S.E., B.E. isimli veliler çocuklarını almaya geldiklerini, yemekhaneye öğretmenine haber göndererek, çocuklarının eşyalarını hazırlayıp üst kata göndermelerini söylemişlerdir. Çocuklar arkadaşları, öğretmenleri ve sınıf ablaları ile birlikte yemek yedikleri sırada Ş.E. ve S.E. isimli veliler hiddetle öğretmen ve görevlilere hakaretler savurarak, kendi çocuklarını çekeleyerek, '10 dakikadır yukarıda çocuğumun getirilmesini bekliyorum , neden geciktirdiniz' diyerek, diğer çocukların şaşkın bakışları altında çocuklarını alıp okuldan kendileri götürmüşlerdir. Bütün bunlarla ilgili kamera görüntüleri okulda mevcuttur.

Ayrıca yetkililer, bu konuyu yargıya taşıdıklarını, bu nedenle başka bir açıklama yapmayacaklarını belirttiler.

Okulla ilgili bazı yerel gazetelerde, velilerin çocukları başka okula kayıt yaptıracağının öğrenilmesi üzere, okul yönetimi tarafından kapının önüne eşyalarının koyulduğu iddia edilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi